KYNISK: Slovenia og Uros Zorman var i den merkelige situasjonen at det var gunstigere for dem å vinne med mindre enn fire mål. Dermed ga de fra seg et par mål til Island i sluttminuttene og vant 34-32. Foto: Darko Vojinovic, AP/Scanpix
KYNISK: Slovenia og Uros Zorman var i den merkelige situasjonen at det var gunstigere for dem å vinne med mindre enn fire mål. Dermed ga de fra seg et par mål til Island i sluttminuttene og vant 34-32. Foto: Darko Vojinovic, AP/ScanpixVis mer

Kyniske slovenere la seg mot Island

Det passet Slovenia best å slå Island maks tre mål. Det ble to. Selvsagt.

VRSAC/OSLO (Dagbladet): Island - Slovenia 32-34.

Slovenia styrte kampen som de ville, og var pådet meste oppe i sju måls ledelse over islendingene.

Men - hadde seierssifrene blitt så store, ville Island være slått ut og Slovenia ergo mistet poengene de kapret i kveld inn i hovedrunden.

Med ett-, to- eller tremålsseier, vil Island slå følge med Slovenia videre (gitt at Norge taper mot Kroatia senere i kveld). Og da får Slovenia plutselig to poeng i sekken med seg.

Det eneste spennismomentet i går var om Slovenia ville klare å redusere ledelsen helt ned til to eller tre mål.

Og det var så vidt, i de to siste angrepene sine ga de rett og slett ballel helt utilsørt fra seg og lot Island kontre inn de to målene de trengte.

Kynisk fra Slovenia selvsagt, men ingen kan trolig straffe dem for det selv om det i ytterste konsekvens er sabotasje og så langt fra fair play det er mulig å komme.

Slovenia forsvarer seg med at det er masse på spill for dem. De vil gjerne til OL, og med null poeng inn i hovedrunden har de null sjanse til å klare det. Med to poeng, er det drimot mulig, sier stjernespiller Jure Dolenec.

- Vi måtte, selv om det kanskje ikke er fair mot Norge, sier han.

Slovenias Uros Zorman la ikke skjul på at dette var en del av planen - selv om han ikke kunne si det i klartekst til TV 2 Zebra etter kampen:

- Nå håper vi neste kamp går som vi ønsker, og vi tar med oss to poeng videre.

- Planla dere å vinne med to mål da dere ledet med fire på slutten?

- Ingen kommentar, sa Zormann med et bredt glis.

Men samtidig, Island spilte en elendig håndballkamp der alt som fungerte mot Norge onsdag kveld var som blåst bort.

Nå fikk de den hjelpen de trengte for en gratisbillett videre.

Om da ikke Norge overgår seg selv og tar poeng mot Kroatia i kampen som starter kl 20.10. Klarer Norge det, er Norge i mellomrunden.

Og gjett om de norske gutta er motiverte. De så selv hva som skjedde i Millenium Arena i Vrsac i kveld.

Bedre motisvasjon er det umulig å få.