Kyniske Vålerenga slo Odd

Vålerenga spilte kynisk og var i Skien for å vinne, ikke underholde. Dermed ble det 3-1-seier mot Odd Grenland.

- Vi spilte på samme måte som lagene som møter oss på Ullevaal. Vi la oss lavt og satset på kontringer, og det lyktes vi med, sa en fornøyd Tobias Grahn til NTB etter seieren.

Vålerenga startet med å legge alle mann i forsvar, og kun en mann fikk bli igjen på topp. Taktikken var å slå ballen opp mot Grahn, som skulle holde på den til resten av laget kom seg opp på banen. Og Kjetil Rekdals taktikk slo til. Odd fikk lite rom og måtte nøye seg med å slå lange baller.

- De hindret oss i å få rom og gjorde det veldig vanskelig for oss, sa Odd-trener Arne Sandstø.

Vålerengas taktiske spill gjorde at det ble en lite underholdende kamp for de 6196 tilskuerne i Skien. 1. omgang var heller tam. Lite skjedde bortsett fra de tre scoringene.

- Vi pleier aldri å prate om motstanderen før en kamp. Det gjorde vi i dag, og vi la opp til en taktikk som vi ikke klarte å gjennomføre. Det er skuffende, sa Odd-forsvareren Alexander Aas.

Tobias Grahn ga Vålerenga ledelsen etter gjennomspill fra Pa-Modou Kah etter 21 minutter. Ti minutter senere sto det 0-2 etter scoring av David Hanssen. Martin Wiig reduserte for Odd fire minutter før pause etter innlegg fra Morten Fevang. Freddy Dos Santos avgjorde det hele da han headet inn 3-1-målet 18 minutter før slutt etter hjørnespark fra Kjetil Rekdal.