Kynisme for menigheten

Lyn klatret fra én nedrykksplass til en ny - og Vålerenga tapte i Molde. Da har vi nevnt moroa for de 1477 menneskene som var på Ullevaal.

Spillet var bedrøvelig. Tabellsituasjonen er fortsatt trist. Og klubbledelsen er på vei til retten for å møte tidligere trener Teitur Thordarson.

- Spillet er vel som totalpakka, sier en oppriktig Tommy Berntsen.

Midtstopper og fungerende trener.

- Men vi rekrutterer ikke flere folk til kampene våre ved å tape. Men hvis vi holder plassen i Tippeligaen, så kan vi kanskje gjøre det neste år, sier han.

Trygge ledelsen

I går handlet det om å matche Bryne på fysikken - og på dødballene.

- I år har vi sluppet inn 15-20 mål på dødball. I fjor slapp vi bare inn ett, i tillegg til noen straffespark. Det var viktig for oss å gjøre den jobben godt, sier Berntsen.

Ellers handlet det stort sett om å trygge ledelsen som kom etter 28 minutter. Med støtte- og tversoverpasninger mot et defensivt Bryne som ikke var i stand til å true Lyn annet enn på de nevnte dødballene.

- Spillet måtte bli som det ble, fastslår Berntsen.

Men det ga i hvert fall Lyn den første seieren på 10 serierunder.

10 bortetap

Bryne har tapt fem kamper på rad, og er midt i den gjørma de lenge så ut til å unngå. Mye på grunn av en begredelig bortebanestatistikk: 0-0-10. En slags rekord. Målforskjell: 7-31.

- Tenker du på statistikken, trener Reine Almquist?

- Nei!

- Kanskje spillerne gjør det?

- Bryne har hatt problemer borte i mange år, fra før jeg kom til klubben. Og spillere har kommet og gått i denne perioden. På bortebane mangler vi den tryggheten vi har hjemme. Vi blir usikre. I dag fikk vi to baklengsmål fra ingen ting, mener Almquist.

Bryne skal ut i ny bortekamp mot en nedrykkskonkurrent også kommende søndag: Tromsø. Uten kapteinen og lagets minst dårlige spiller i går, Ragnvald Soma (tre gule).

LITE Å FEIRE: Thomasz Sokolowski feirer ledermålet til Lyn sammen med målscorer Jan Derek Sørensen, men bortsett fra målene var det lite å feire på Ullevaal i går.