- Kypros kontret veldig fort. Vi klarte ikke å stoppe dem

Portugal hadde aldri før sluppet inn fire mål i en kvalikkamp hjemme.

FOR EN START! Det er spilt 11 minutter i Guimaraes og gjestene fra Kypros tar ledelsen for andre gang i kampen. Her har kaptein Michalis Konstantinou rundet keeper Eduardo og setter inn 2-1.  Foto: Fernando Veludo, EPA/Scanpix
FOR EN START! Det er spilt 11 minutter i Guimaraes og gjestene fra Kypros tar ledelsen for andre gang i kampen. Her har kaptein Michalis Konstantinou rundet keeper Eduardo og setter inn 2-1. Foto: Fernando Veludo, EPA/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Kypros sto for en av de større skrellene i EM-kvalikrunden i går kveld da de scoret fire ganger borte mot Portugal.

Ifølge Diário de Notícias har Portugal aldri før sluppet inn mer enn tre mål i en EM- eller VM-kvalifiseringskamp på hjemmebane.

Portugals vikariende landslagssjef Agostinho Oliveira - Carlos Queiroz er suspendert - forklarer resultatet slik:

- De var veldig raske på kontringer. Vi klarte ikke å stoppe dem. Vi var urolige i forsvar.

En analyse som burde være søt musikk i Drillos ører - om man da ser bort fra at Norges landslagssjef går for å være musikkhater.

Men et lag med stort offensivt selvbilde og et noe skranglete defensivt spill høres definitivt ut som en kamp av den typen Drillo liker.

Sjokkstart Kypros tok ledelsen etter bare tre minutter, da Efstathios Aloneftis snappet opp et svakt tilbakespill fra Raul Meireles og chippet over keeper Eduardo.

Bare fem minutter etter utliknet Hugo Almeida da han headet inn et innlegg fra Nani.

Men i det 11. minutt tok øystaten med rundt 800 000 innbyggere ledelsen for andre gang i Guimaraes. Michalis Konstantinou rundet keeper Eduardo og satte inn 1-2.

Meireles utliknet på et langskudd etter en snau halvtime, og Danny nikket Portugal i ledelsen fem minutter etter pause.

Kom tilbake to ganger Men Kypros lot seg ikke knekke av Portugals snuoperasjon. Ti minutter inn i andre omgang kom veteranen Ioannis Okkas inn som innbytter, to minutter seinere satte han inn 3-3.

EN KALDDUSJ: Rett før full tid setter Andreas Avraam inn 4-4. Foto: Miguel Riopa, AFP/Scanpix
EN KALDDUSJ: Rett før full tid setter Andreas Avraam inn 4-4. Foto: Miguel Riopa, AFP/Scanpix Vis mer

Manuel Fernandes hamret Portugal tilbake i ledelsen like etterpå, og det så ut til at Portugal skulle ro det i land.

Men både Nani og Liedson traff treverket i stedet for å punktere kampen.

Og rett før full tid var Andreas Avraam framme og headet inn nok en utlikning da Eduardo ga retur på et skudd.

- Helt vilt Resultatet ble selvsagt tatt godt imot blant de norske spillerne.

- Det er jo helt vilt, sa Morten Gamst Pedersen til Dagbladet seint i går kveld.

- Det er supert for oss. Det blir nok et revansjesugent lag på tirsdag. Men resultatet viser hvordan internasjonal fotball er blitt, det er ingen som vinner 10-0 lenger, sier Gamsten.

- Det bekrefter en anelse jeg hadde, her kan alle ta poeng fra alle. Portugal er kanskje det beste laget i utgangspunktet, men alle kan slå alle, sier Brede Hangeland.