Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kypros-sola er for sterk for landslaget

Spillerne beordres inn i skyggen fra klokka 12 i dag.

INGEN BADETUR: Markus Henriksen virket å ha mest lyst til å kaste treningstrøya i går. Men solslikking er ikke akseptert for landslagsgutta på Kypros.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
INGEN BADETUR: Markus Henriksen virket å ha mest lyst til å kaste treningstrøya i går. Men solslikking er ikke akseptert for landslagsgutta på Kypros.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

NIKOSIA (Dagbladet):

I dag - mandag - får landslagsspillerne lov til å tilbringe totalt én formiddagstime i Nikosia-sola. Men når klokka slår 12 får de klar beskjed om at det er parasoller og hotellrom som gjelder.

For værmeldinga viser stekende sol i den kypriotiske byen. Litt i overkant flotte omgivelser for den som skal lade opp til kvalifiseringskamp med drøm om VM-spill i Brasil.

Dehydrert og solbrent
- Hadde jeg vært i dine sko, ville jeg tatt en sjutimersøkt ved bassengkanten, sier Brede Hangeland.

- Men vi nøyde oss med en times tid der søndag morgen. Da var det nok. Det handler om å finne balansen mellom trivsel og å være 100 prosent forberedt. Vi kan ikke sitte timevis i sola. Da blir vi dehydrert og solbrent og alt mulig, fortsetter landslagskapteinen.

- For det aller, aller viktigste som betyr noe er å være 100 prosent forberedt til kamp.

Trener på kvelden
Landslagstreningene har vært avholdt på uvanlig seine tidspunkt på denne samlinga. Både spillere og trenere sier de er fornøyde med løsningen, som også ble gjennomført i forrige uke inn mot Sveits-oppgjøret.

Her på Kypros hadde apparatet rundt laget tatt lærdom fra 2010-møtet samme sted.

- Vi bestemte oss for å legge treningene til seine tidspunkt her nede, av hensyn til varmen. Det gjorde vi ikke sist vi var her, for to år siden, forklarer landslagslege Thor Einar Andersen.

- Da fikk vi merke at det var varmt midt på dagen.

Han bekrefter at spillerne har fått beskjed om å avgrense tida i sola til én time i området rundt Hotel Hilton i Nikosia.

-Vi vet at det å sitte ute i denne varmen, det er behagelig, det gjør godt for kropp og sjel, og det er en del av den mentale restitusjonen. Samtidig kan ikke spillerne bli sittende for lenge i sola, sier Andersen.

- Vi ga dem lov til å være ute i ei time i sola etter frokost på søndag, en sein og god frokost, og så hadde vi kjøpt inn solkrem. Det er bare å håpe de har klart å smøre seg. Etter den tima skal de sitte i skyggen. Det kan være behagelig det også, sier legen.

Berisha best i tennis
Noen av spillerne slappet av ved bassenget i dag, andre spilte tennis.

- Dessverre var det Valon Berisha som trakk det lengste strået på tennisbanen. Skuffende, men sant, sier motspiller Markus Henriksen.
Han sier det er en selvfølge for spillerne å unngå å bli daffe og trøtte i sola.

- Jeg tror alle her har vært med så lenge at de skjønner at de ikke kan ligge på sola på kampdag eller dagen før. Søndagen fikk vi være relativt frie, men de neste par dagene ser vi nok ikke mye til sola, nei, sier Alkmaar-spilleren.

Men de slipper i hvert fall den nordeuropeiske høstkulda:

- Ja, vi snakket om det: Dette er siste sjanse for å få litt varme i 2012. Så det er en fin ramme rundt forberedelsene, sier Brede Hangeland.

• Fersk værmelding for Kypros - eller hvor du ellers måtte befinne deg - finner du på Dagbladet.no/vaer.