Kyrö saksøker norsk presse

Den finske ekstreneren Kari-Pekka Kyrö er lei feilaktige opplysninger fra norsk presse. Nå går han til søksmål.

Italia (Dagbladet): - Jeg planlegger å saksøke norsk presse. De forteller for mange løgner. Jeg har kontakt med en advokat, og vi jobber med saken, sier Kari-Pekka Kyrö til Dagbladet.

Kari-Pekka Kyrö følger fortsatt langrennssporten tett, selv om han offisielt ikke har lov til å være trener lenger. I går så han Thomas Alsgaard vinne i Val di Fiemme - noe som fikk ham til å reagere.

- Hvordan er det mulig at Alsgaard forbedrer seg så mye på to-tre uker, spør han.

- Jeg kan ikke forestille meg at finske, tyske eller estiske løpere kunne hatt så stor framgang på så kort tid uten at dere ville rettet mistanke mot dem. Det dere skulle skrevet om nå, er doping, sier Kyrö, engasjert.

Gode venner

Han ble utestengt på livstid etter dopingskandalen under Lahti-VM. Da var Kyrö trener for det finske laget. I ettertid har det kommet fram mange detaljer om den systematiske dopingen av finske langrennsløpere, og Kyrö har måttet svare for seg blant annet i norsk presse. Nå er han igjen i søkelyset, etter å ha forfattet et brev for den finske langrennsstjernen Kaisa Varis.

- Jeg kjenner henne godt, men jeg har som alle andre rett til å ha et privatliv, sier han.

Høydetelt

Han ville i går ikke utdype sitt forhold til Varis, som fikk startnekt av Det internasjonale skiforbundet (FIS) tirsdag på grunn av for høye hemoglobinverdier. Varis forklarte pressen at hun hadde trent i et høydetelt som hun ikke visste hvordan fungerte.

Det er ingen hemmelighet i det finske skimiljøet og blant finske journalister at Kyrö og Varis er veldig gode venner.

- Jeg er ikke overrasket. Jeg vet at hun har kontakt med Kyrö. Han har ingenting med det finske skiforbundet å gjøre. Vi er ikke ansvarlige for hennes private liv. Vi støtter henne i alt hun gjør, sier skipresident Seppo Rehunen.

Dopingmistanker: Thomas Alsgaards verste mareritt.
«LØGNERE»: - Norsk presse forteller mange løgner. Derfor har jeg kontaktet en advokat, sier den finske ekstreneren Kari-Pekka Kyrö.