Kyrös ampuller var lovlige

Skandaletreneren Kari-Pekka Kyrö hadde ikke forbudte stoffer med seg da han ble stoppet i tollen på Gardermoen fredag.

Det bekrefter Paul Ask, kontorsjef for tollvesenet på Gardermoen, overfor Dagbladet.no i formiddag.

- Vi har fått vurdert stoffet som ble tilbakeholdt og det viste seg at det ikke var forbudt, sier Ask.

Kyrös møte med tollvesenet på Gardermoen har skapt store overskrifter. Den finske dopingtreneren følte seg dårlig behandlet av det norske tollvesenet og uttaler at han ble «behandlet som et dyr».

I dag tidlig ble ampullene som Kyrö hadde med seg inn i Norge sendt til dopinglaboratorimet på Aker Sykehus i Oslo. Og det tok ikke lang tid før tollvesenet fikk svar.

- Det vi holdt tilbake var tilbehør til en vitenskaplig blodtest, sier Ask.

Dermed viser det seg at Kyrö snakket sant om de 20 små ampullene han hadde tatt med seg til det finske langrennslandslaget i Holmenkollen.

- Kyrö skal få det tilsendt fra hos. Etter det jeg kjenner til har alt gått etter boka i dette tilfellet. Det er vanlig prosedyre at vi tilbakeholder varer vi ikke kjenner til, sier Ask.

Den avsatte finske treneren reiste tilbake til Finland etter et døgn i Oslo i helga. Han tok aldri direkte kontakt med de finske langrennsløperne. Kyrö er en av tre trenere som måtte gå etter at seks finske løpere ble tatt for bruke av HES under og etter Lahti-VM.

SKANDALETRENER: Kari-Pekka Kyrö påtok seg ansvaret for dopingskandalene i Lahti-VM, her sammen med Jari Isometsä. Fredag ble Kyrö stoppet på Gardermoen.