Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kysset går verden rundt: - Jeg er så glad TV-kameraene plukket det opp

Gus Kenworthy var ikke klar over at TV-kameraene filmet at han kysset kjæresten Matthew Wilkas. Men han er fryktelig glad for det.

HOMOFIL: Gus Kenworthy er en av få åpent homofile utøvere i OL. Foto: AFP PHOTO / Martin BUREAU
HOMOFIL: Gus Kenworthy er en av få åpent homofile utøvere i OL. Foto: AFP PHOTO / Martin BUREAU Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gus Kenworthy (26) fikk det ikke til i slopestyle-finalen søndag. Det gjorde derimot Øystein Bråten (22), som sikret norsk slopestyle-gull etter et nydelig førsterun.

Men amerikaneren har vært en stor stjerne i sirkuset lenge, og ikke minst en viktig person, da han er en av relativt få åpent homofile idrettsutøvere.

Han hadde kjæresten Matthew Wilkas til stede under OL-finalen natt til søndag. Idet han ble ønsket lykke til, plukket TV-kameraene opp et kyss mellom de to. Det har gått verden rundt, og hylles.

HISTORISK GULL: Håvard Holmefjord Lorentzen tok Bergens første OL-gull i vinterlekene noensinne. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

- Fortjener hyllest

Kenworthy selv skriver på sosiale medier at han er så uendelig glad for at kysset ble vist på TV.

- Jeg visste ikke at dette øyeblikket ble filmet, men jeg er så glad for at det ble det. I barndommen kunne jeg aldri drømme om å se et homofilt kyss på TV og under OL, men for første gang kan barn nå faktisk gjøre det. Kjærlighet er kjærlighet, skriver Kenworthy på Instagram.

«Selv om han ikke klarte å gjenta OL-sølvet fra 2014, klarte Kenworthy å gjøre et enda større inntrykk», skriver The Guardian.

Amerikanske CNN kaller det «et øyeblikk som fortjener hyllest».

Joachim Walltin, leder i Idrettsutøvernes fagforbund (NISO), har tidligere sagt at det er viktig at det er åpenhet rundt temaet.

- Dette temaet har vært mye omtalt de siste årene. Det er bra at det blir snakket om og at det blir åpenhet rundt det, det er noe vi har jobbet med, sier Walltin til Dagbladet.

Bråten-gull

OL 2018: I OL-studio hyller vi de historiske gullmedaljene, som har brutt en rekke rekorder. Vi skal også snakke om doping, hvor tidligere skiløper Sindre Wiig Nordby fremlegger det han mener er bevis på at visse eksperter tar feil. Med Esten O. Sæther som Dagbladets sportskommentator, og Ingrid Cogorno som programleder. Video: Mar... Vis mer

Men Kenworthy klarte ikke å stjele rampelyset fra Øystein Bråten, som tok gull i sitt andre OL.

22-åringen noterte seg for 95 poeng allerede i det første runnet. Det holdt til gull.

- Det er det sjukeste som har skjedd i hele livet mitt. Jeg skjønte absolutt ingenting, sier Bråten, som også måtte felle noen tårer da han møtte storebror Gjermund Bråten og kompis Andreas Håtveit.

- Jeg måtte gråte litt. I alle fall da jeg så Gjermund og Andreas her. Da var det vanskelig å holde tilbake. De to har betydd alt for meg og skikarrieren min. Begge brødrene mine (Gjermund og Hallgeir) har vært forbilder siden dag én, og jeg fant ut om twintip gjennom Andreas, sier han

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!