Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kysset skiene etter etterlengtet opptur

Håvard Klemetsen med 2.plass i kombinert.

I FORM: Håvard Klemetsen viste solid formstigning med ta annenplassen bak tyske Eric Frenzel i kombinerttrippelen i Seefeld i kveld. Foto: AP Photo/Michael Probst/NTB Scanpix
I FORM: Håvard Klemetsen viste solid formstigning med ta annenplassen bak tyske Eric Frenzel i kombinerttrippelen i Seefeld i kveld. Foto: AP Photo/Michael Probst/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håvard Klemetsen viste solid formstigning med ta annenplassen bak tyske Eric Frenzel i kombinerttrippelen i Seefeld i kveld.

For Klemetsen har kombinertsportens nyvinning en stor opptur. Han gikk ut ti sekunder foran verdenscuplederen Frenzel på den 15 kilometer langrenn, men endte til slutt litt over 21 sekunder bak.

- Det var godt å endelig få vist litt av det man er god for. Dette lover godt for det som skal skje framover. Kroppen har etter hvert begynt å fungere, sa Håvard Klemetsen til NTB.

Kombinertutøverne startet fredag med én omgang hopp og 5 km langrenn. Lørdag var det én omgang hopp og 10 km langrenn, mens det hele ble avsluttet med to hoppomganger og en god gammel 15 kilometer.

Knalltøft - Dette har vært en knalltøff konkurranse. Vi har vært i gang fra tidlig om morgenen til sent på kvelden i tre dager nå, sa Klemetsen.

- Formen er god om dagen og det betryggende for planen vi har lagt denne sesongen, sa finnmarkingen.

Magnus Moan gikk ut på sjetteplassen, men hadde 1.47 minutter å ta inn. Han endte på tredjeplassen, slått med 29,1 sekunder. Det mest gledelig for Byåsen-løperens del er at ting begynner å stemme i hoppbakken.

- Det ble en magisk kombinertweekend for min del. Jeg er fornøyd med å være tre ganger på pallen og det hele toppet seg med dagens tredjeplass, sa Moan.

Kombinertløperne tar nå turen til høyden til St. Moritz for å være best mulig forberedt til OL i Sotsji om snaue tre uker.

OL-laget tas ut mandag De andre norske kombinertløperne var litt for varierende i hoppbakken til å være med å kjempe om topp-plasseringene denne gangen. Mikko Kokslien ble nummer ti, Jan Schmid nummer 15, mens Magnus Krog og Jørgen Graabak ble nummer 19 og 20 i god avstand til de aller beste.

Det norske OL-laget blir innstilt og blir trolig klart fra Olympiatoppen mandag. Norge skal ha fem kombinertutøvere til Sotsji og høyst sannsynlig blir det Klemetsen, Moan, Kokslien, Krog og Graabak.

Selv om Krog og Graabak havnet bak Jan Schmid i Seefeld så har de begge vært på pallen denne sesongen i motsetning til Schmid.

(NTB)

Hele Norges coronakart