Kyvåg: - Overnervøs for Norway Cups framtid

Dagbladet møtte 69-åringen i dag.

SNAKKER UT: Frode Kyvåg har knapt ti måneder igjen av det som blir 39 års jobbing i Norway Cups sjefsstol. I dag lot han seg intervjue av Dagbladet om situasjonen.
SNAKKER UT: Frode Kyvåg har knapt ti måneder igjen av det som blir 39 års jobbing i Norway Cups sjefsstol. I dag lot han seg intervjue av Dagbladet om situasjonen.Vis mer

(Dagbladet:) Frode Kyvåg (69) er overveldet over alle reaksjonene han har fått etter at det denne uka ble kjent for offentligheten at neste års Norway Cup blir den siste med ham i sjefsstolen.

- Jeg overdriver ikke hvis jeg sier jeg har fått 700-800 sms. Det var også derfor jeg ba om noen dagers betenkningstid for å tenke meg om før jeg ville si noe. Selvsagt er det hyggelig å høre at folk setter pris på jobben du har gjort - å si noe annet hadde vært en løgn. Samtidig er jeg vettskremt for at dette skal gå utover Norway Cup, sier Kyvåg til Dagbladet.

Ikke bingo-typen Det var tirsdag Dagbladet meldte at Bækkelagets styre har bestemt seg for ikke å forlenge avtalen med Kyvåg. Mot sin vilje må 69-åringen gå, etter 38 års innsats som generalsekretær og turneringsleder.

Inntil i dag har Kyvåg avslått fra å kommentere saken.

- Hvordan har du opplevd prosessen?

- Jeg hadde et møte med styreleder og nestleder rett etter Norway Cup. Det var vel midt i august. Da sa de at de ville gå til et rekrutteringsbyrå for å finne en som kunne erstatte min funksjon. Jeg sa: «Ja, vel. Da konstaterer jeg at dere ikke har til hensikt å fornye avtalen». Jeg kunne ikke mene noe om det - de har jo helt rett i at min kontrakt gjelder til og med 2015-turneringen. Men det jeg kunne si, var:

- «Jeg har ikke tenkt å slutte å jobbe». For hvorfor i all verden skal jeg det? Ser jeg ut som typen som går på Holtet bingo i morgen formiddag?

Kyvåg fortsetter:

- Siden den praten har jeg ikke hørt et eneste ord fra ledelsen, med unntak av den samtalen jeg hadde med han ene fra headhunterbyrået. Så når du spør om prosessen, vet jeg ikke hva du mener. Og stillingsannonsen - den fikk jeg greie på av barna mine. De kom hjem fra håndballkamp den første søndagen i oktober. Da hadde de hørt at jeg skulle slutte med Norway Cup. Så utlysningsteksten hadde jeg heller ingenting med å gjøre.

Uforberedt på reaksjonene - Jeg går ikke rundt og er bitter for dette - jeg skjønner at klokka tikker. Men det jeg ikke skjønner er reaksjonene. De var jeg uforberedt på, sier Kyvåg.

- En ting er at jeg får ros, en helt annen ting er alle de som ber styret ryke og reise, som sier at de vurderer å droppe å sende lag til Norway Cup. Det er ikke bra, og de meldingene er det utrolig mange av. Det er derfor jeg har hatt et par søvnløse netter nå. For meg handler dette om kjærlighet til Norway Cup. For det er et kjærlighetsforhold jeg har til Norway Cup: Fargerikt fellesskap, nestekjærlighet, verdiplattform - alt dette. Det er omdømmet vårt. Og i det øyeblikket jeg blir nervøs for omdømmet vårt, blir jeg overnervøs for Norway Cups framtid.

- Kommer du til å fullføre kontrakten til og med neste års turnering?

- Ja, absolutt. Jeg skal fullføre.

- Hva er din melding til de som lurer på om det blir turnering neste år?

- At de skal melde på lag slik de bestandig har gjort. Det blir en like fin fest som alle de andre utgavene.

- Hvordan blir det for deg å avslutte den augusthelga i 2015?

- Det vil jeg ikke tenke på.