Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kyvåg må fortsette!

Bækkelagets hovedstyre har ansatt en ny trener for håndballjentene - bak Frode Kyvågs rygg. I flere uker har de drevet et dobbeltspill uten med ett ord å anyde overfor Kyvåg eller sentrale spillere hva som var på gang. Hvis ikke Kyvåg får fortsette som trener, settes hele klubbens framtid på spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Formann Bjørn Trulsen og de andre i Bækkelagets hovedstyre har med sin handlemåte demonstrert en form for personalbehandling som er både klønete og amatørmessig. Aldri har vel Idretts-Norge opplevd noe tilsvarende: at den treneren som for lengst er blitt æresmedlem og som har vært som et trekkpapir på sponsorer og noen av verdens beste spillere, som har rekruttert og trent opp nye norske talenter, og som dette året har hatt større sportslig suksess enn noen gang - får sparken i løpet av fem minutter!

  • Det virker fullstendig meningsløst - og skremmende.

Er det virkelig så mye tankeløshet i hodene på de som skal styre en av Norges største idrettsklubber, inklusive verdens beste håndballklubb og verdens største fotballturnering?

Eller sitter styret på informasjoner om Frode Kyvågs virksomhet som håndballtrener og generalsekretær i Norway Cup som ikke tåler dagens lys?

Hvis de gjør det, må denne informasjonen ut til offentligheten fort som svint.

Aldri det samme

  • Foreløpig har styret bare uttalt at de ønsker at Kyvåg skal bruke mer tid på Norway Cup og at håndballklubben bør få en ny og snillere profil hvor det satses mer på egenrekruttering og mindre på kjøp og salg av stjernespillere. Det er greit som en målsetting, men du forandrer ikke profil med et pennestrøk.
  • Frode Kyvåg er Mr. Bækkelaget. Han har brukt all sin kraft på å bygge opp Norway Cup og håndball-laget. Etter å ha vunnet Europacupen for tre uker siden, var det bare én tittel som manglet - neste års Champions League. En seier der ville være selve kronen på verket. Da skulle 54-åringen trekke seg tilbake. Men det var før fredag.

Uten Frode Kyvåg og Anja Andersen på laget blir Bækkelaget aldri det samme.

Uverdig opptreden

Klubben vil miste publikumsappell, sponsorer og bli langt mindre attraktiv for nye spillere og nye investorer.

  • Alt dette må styret ha visst om når de handlet slik de gjorde. Desto mer uverdig blir styrets opptreden. De burde snakket med spillerne og iallfall ikke latt dem skrive under på ny kontrakt uten å bli informert om trenerskiftet, og de burde selvfølgelig laget en overgangsordning i ett år slik at den sportslige satsingen mot Champions League ikke ble truet.
  • Det er mange meninger om Frode Kyvåg.

Noen sier han er en brutal manipulator som ikke skyr noen midler for å nå målet, og de bruker eksemplet med Susann Goksør som ble presset ut til fordel for Anja, en hendelse Kyvåg har grunn til å gremme seg over.

Men husk at også formann Bjørn Trulsen var med på den prosessen. Samme Trulsen som nå ikke klarer å gi noen fornuftig forklaring på hvorfor Frode Kyvåg må slutte som håndballtrener.

  • Derfor er det Trulsen og hans styre som bør gå - ikke Frode Kyvåg og spillerne. Kampene i Norway Cup og Champions League er viktigere enn maktkampen mellom amatører i et hovedstyre.