Kyvåg om Leganger: -Bedre enn noensinne

EKEBERGHALLEN (Dagbladet): Bækkelaget- Lunner 37- 23. To uker før EM er Cecilie Leganger i toppform. Og BSK-trener Frode Kyvåg er skråsikker på at hun blir bedre enn noensinne. Selv er hun mest opptatt av å komme med på det norske laget.

- Det er ingen selvfølge at jeg blir Norges første-keeper i EM. Jeg har stor respekt for de to andre landslagskeeperne, sier en svært ydmyk Cecilie Leganger til Dagbladet.

- Jeg vil ikke komme tilbake på landslaget som en primadonna og ta det for gitt at plassen er min. Det er sterk konkurranse, men jeg skal i alle fall kjempe voldsomt for å få så mange spilleminutter som mulig.

Nær toppformen

Men går det som klubbtrener Frode Kyvåg tror, blir jenta med ukas mest omtalte landslags-comeback Marit Breiviks førstevalg i mål. For Kyvåg har i høst sett glimt av hittil ukjent Leganger-storhet. Og BSK-treneren tror Cecilie i løpet av kort tid er i sin livs form. Kanskje allerede til EM.

- Cecilie er veldig nær toppformen. Og jeg er ikke ett sekund i tvil om at Cecilie snart vil være på et høyere nivå enn hun noen gang har vært, sier Kyvåg om målvakten som ble rangert som verdens beste før hun tok landslagspause for tre år siden.

I går kveld lot han Leganger sitte på benken hele andre omgang da Bækkelaget overkjørte Lunner i Ekeberghallen. For å gi andre-keeper Monica Kyvåg matchtrening.

Mye styr

Men før pause viste Cecilie Leganger storspill i små porsjoner, og stoppet halvparten av ballene som kom.

- Jeg er i bra form. Men det gjelder å finne roen. Det har vært litt mye styr i det siste, innrømmer Leganger.
- Hvor god er du nå?

- Det er vanskelig å vite hvilket nivå jeg holder i internasjonale kamper, for det har skjedd mye siden sist jeg spilte på landslaget. Men på klubbplan holder jeg det nivået jeg alltid har hatt, forsikrer Cecilie.

Og for de som ikke har fulgt med i håndballtimen: Det nivået er høyt.

  • Anja Andersen ble toppscorer for Bækkelaget med sju mål i går. Hege Fagerhus ble Lunners mestscorende med seks mål.