Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kyvåg sparket, Anja sier opp

Reaksjonene til de sentrale spillerene i Bækkelaget lot ikke vente på seg etter at det i dag ble kjent at hovedstyret i Bækkelaget Sportklubb har sagt opp Frode Kyvåg som trener for klubbens kvinnehåndball-lag. Anja Andersen har sagt opp i protest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Anja Andersen har sagt opp sin kontrakt med klubben muntlig i dag, sier klubbformann i Bækkelaget Sportsklubb, Bjørn Trulsen til Dagbladet.

Det er ventet at Anja senere denne uken leverer inn oppsigelsen av kontrakten skriftelig.

Norway Cup

Hovedstyrets offisielle begrunnelse til at Frode Kyvåg må fortlate jobben som trener for suksessklubben Bækkelaget er at klubben ønsker en ny profil. Da er det ikke først og fremst det sportslige som skal endres, men klubbens image, en klubb der det har vært mye bråk.

Frode Kyvåg skal i følge klubbens styre fortsette i Bækkelaget som generalsekretær for Norway Cup, en stilling han også har i dag.

Trulsen mener det blir for mye arbeid for en person å følge opp begge de to oppgavene ordentlig.

Bråk og tårer

De siste årene har det vært flere tøffe oppgjør i Bækkelaget. Det gjelder blant annet de tårevåte feidene mellom Anja Andersen og tidligere sentrale spillere i klubben. Det gjelder også Anja Andersens oppførsel på banen, og mot dommere. Disse har igjen fått Håndballforbundet og dommerkomiteen til å se rødt mer enn en gang.

Etter hva Dagbladet kjenner til skal det lenge har eksistert krefter i klubben som ønsker å bli kvitt bråkebøtte-stempelet til Bækkelaget.

Etterfølger

Zeljko Tomac overtar som trener for Bækkelagets kvinnelag i håndball. Tomac har bakgrunn som trener på Heimdals herrelag og Sjetnes damelag de siste sesongene. Han har arbeidet som trener i 13 år.

Kyvågs kontrakt med elitelaget utløp 31. mai. Det har ikke vært mulig for Dagbladet å få kontakt med Frode Kyvåg i kveld.