- La Anette hoppe i Kollen

Søndag er det folkefest i Holmenkollen. Nå vil verdens beste skihopper, Bjørn Einar Romøren, ha med seg Anette Sagen på moroa.

- Det hadde vært kult om Anette Sagen også får være med på folkefesten. Det fortjener hun, sier Bjørn Einar Romøren (22) til Dagbladet.

Foreløpig er det ingen i Kollen som har tatt initiativ til å få med verdens beste hoppjente som prøvehopper. Romøren synes det er en kjempeidé.

- Anette fortjener absolutt å få hoppe i Kollen igjen søndag. Hun er fullt ut kvalifisert, har gjort en fin jobb som frontfigur for hoppjentene og fortjener å bli møtt av Kollen-brølet, sier Bjørn Einar Romøren.

- Kjempereklame

Selv har han vært prøvehopper i Kollen en rekke ganger før han slo igjennom som landslagsløper.

- For meg har det alltid vært stort å få være med på folkefesten. Kollen har verdens beste publikum, og setter garantert pris på ei så flink jente som Anette. Hun lagde kjempereklame for Vikersund, og vil gjøre det samme i Kollen, sier Bjørn Einar Romøren.

Anette Sagen (19) har ikke hoppet siden Vikersund sist helg da hun satte personlig rekord med 174,5 meter. I Holmenkollen satte hun bakkerekord for jentene med 127,5 meter tidligere i vinter.

- Det er alltid gøy å hoppe i Holmenkollen. Det er norgescuprenn i Molde til helga, men dit drar jeg ikke. Det hadde vært moro å være prøvehopper i Kollen, men da må vi få bra fart. Jeg ville også hatt med meg Line Jahr og Henriette Smeby, sier Anette Sagen til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Massiv støtte

Aksepten fra hoppgutta med Romøren i spissen setter hun stor pris på.

- Den varmer, etter at jeg har vært litt sjuk etter skiflygingen i Vikersund. Selv om jeg er sliten, er det moro å være hoppjente for tida. Fra alle kanter får vi støtte for den moderne kvinnekampen vi driver. Selv om det ble 200 meter i Vikersund, har jeg fortsatt som mål å ta verdensrekorden, sier Anette Sagen.

50000 tilskuere er ventet i Holmenkollen søndag. Med Anette Sagen som prøvehopper, vil publikumstallet øke ytterligere. Men enda viktigere: Hva er en folkefest uten verdens beste hoppjente?

- Jeg har hoppet i Kollen, og vunnet fire ganger. Vi jentene liker de ville tilstandene, og håper å kunne sette utfor igjen søndag, sier Anette Sagen til Dagbladet.

Eventyrlige tider

Kvinneforkjemper Bjørn Einar Romøren opplever eventyrlige tider i bakken, og har så stor selvtillit at han sikkert kan gå på vannet - i hvert fall på våt snø.

- I Kuopio var jeg sein på hoppkanten i begge hoppbakken, og vant rennet på selvtilliten. Er jeg litt tidligere ute i kveld, lander jeg vel på sletta i Lysgårdsbakken, sier Bjørn Einar Romøren foran Kollen-vorspielet på Lillehammer.

VERDENS BESTE: I kveld skal Bjørn Einar Romøren forsøke å ta sin tredje strake seier i Lysgårdsbakken på Lillehammer. Søndag håper han å få med seg Anette Sagen i Holmenkollen. Hun er fullt ut kvalifisert, har gjort en fin jobb som frontfigur for hoppjentene og fortjener å bli møtt av Kollen-brølet, sier Bjørn Einar til Dagbladet.