- La Anette hoppe i Kollen

Søndag er det folkefest i Holmenkollen. Nå vil verdens beste skihopper, Bjørn Einar Romøren, ha med seg Anette Sagen på moroa.

- Det hadde vært kult om Anette Sagen også får være med på folkefesten. Det fortjener hun, sier Bjørn Einar Romøren (22) til Dagbladet.

Foreløpig er det ingen i Kollen som har tatt initiativ til å få med verdens beste hoppjente som prøvehopper. Romøren synes det er en kjempeidé.

- Anette fortjener absolutt å få hoppe i Kollen igjen søndag. Hun er fullt ut kvalifisert, har gjort en fin jobb som frontfigur for hoppjentene og fortjener å bli møtt av Kollen-brølet, sier Bjørn Einar Romøren.

- Kjempereklame

Selv har han vært prøvehopper i Kollen en rekke ganger før han slo igjennom som landslagsløper.

- For meg har det alltid vært stort å få være med på folkefesten. Kollen har verdens beste publikum, og setter garantert pris på ei så flink jente som Anette. Hun lagde kjempereklame for Vikersund, og vil gjøre det samme i Kollen, sier Bjørn Einar Romøren.

Anette Sagen (19) har ikke hoppet siden Vikersund sist helg da hun satte personlig rekord med 174,5 meter. I Holmenkollen satte hun bakkerekord for jentene med 127,5 meter tidligere i vinter.

- Det er alltid gøy å hoppe i Holmenkollen. Det er norgescuprenn i Molde til helga, men dit drar jeg ikke. Det hadde vært moro å være prøvehopper i Kollen, men da må vi få bra fart. Jeg ville også hatt med meg Line Jahr og Henriette Smeby, sier Anette Sagen til Dagbladet.

Massiv støtte

Aksepten fra hoppgutta med Romøren i spissen setter hun stor pris på.

- Den varmer, etter at jeg har vært litt sjuk etter skiflygingen i Vikersund. Selv om jeg er sliten, er det moro å være hoppjente for tida. Fra alle kanter får vi støtte for den moderne kvinnekampen vi driver. Selv om det ble 200 meter i Vikersund, har jeg fortsatt som mål å ta verdensrekorden, sier Anette Sagen.

50000 tilskuere er ventet i Holmenkollen søndag. Med Anette Sagen som prøvehopper, vil publikumstallet øke ytterligere. Men enda viktigere: Hva er en folkefest uten verdens beste hoppjente?

- Jeg har hoppet i Kollen, og vunnet fire ganger. Vi jentene liker de ville tilstandene, og håper å kunne sette utfor igjen søndag, sier Anette Sagen til Dagbladet.

Eventyrlige tider

Kvinneforkjemper Bjørn Einar Romøren opplever eventyrlige tider i bakken, og har så stor selvtillit at han sikkert kan gå på vannet - i hvert fall på våt snø.

- I Kuopio var jeg sein på hoppkanten i begge hoppbakken, og vant rennet på selvtilliten. Er jeg litt tidligere ute i kveld, lander jeg vel på sletta i Lysgårdsbakken, sier Bjørn Einar Romøren foran Kollen-vorspielet på Lillehammer.

VERDENS BESTE: I kveld skal Bjørn Einar Romøren forsøke å ta sin tredje strake seier i Lysgårdsbakken på Lillehammer. Søndag håper han å få med seg Anette Sagen i Holmenkollen. Hun er fullt ut kvalifisert, har gjort en fin jobb som frontfigur for hoppjentene og fortjener å bli møtt av Kollen-brølet, sier Bjørn Einar til Dagbladet.