- La bare Godset gruse Aalesund i dag

John Arne Riise får reaksjoner etter utsagn på Twitter.

HÅPER GAMLEKLUBBEN TAPER: John Arne Riise heier på Strømsgodset i kveld når laget tar imot Aalesund i Drammen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HÅPER GAMLEKLUBBEN TAPER: John Arne Riise heier på Strømsgodset i kveld når laget tar imot Aalesund i Drammen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Følg Strømsgodset - Aalesund i vårt Fotballstudio fra 19.00!

(Dagbladet): John Arne Riise har nylig gjort comeback på mikrobloggtjenesten Twitter. Det var oppstyret rundt en Twitter-melding forut for landskampen mot Island i Reykjavik i september i fjor hvor han kalte folket i Ålesund for «arrogante» som gjorde at backen sluttet å bruke tjenesten en preiode.

John Arne Riise rakk å sette norsk landslagsrekord med flest antall kamper før han sluttet, og gratulasjonene har vært mange fra rundt omkring i fotballnorge. Men Fulham-spilleren savnet hyllesten fra hjembyen Ålesund.

Men det tok ikke så lang tid før han var tilbake på Twitter.

- Jeg savner den løpende kontakten med personlige tilhengere og med supportere jeg har et forhold til og som synes det var hyggelig å følge med i tilværelsen og karrieren min, sier Fulham-backen til TV 2 etter comebacket på Twitter.

I kveld skal klubben hvor Riise spilte i to sesonger som profesjonell møte serieleder Strømsgodset, men Riise håper at gamleklubben Aalesund taper kampen.

«La bare Godset gruse Aafk idag. Spiller herlig fotball med en engasjert og god trener. Meget spennende lag! Deila er en kandidat for Norge», skriver Riise på sin Twitter-profil.

Latterlig Det utsagnet er det folk som reagerer på.

«Latterlig av deg å komme med stikkangrep til klubben som sendte deg til utlandet #latterlig», skriver en Twitter-bruker, hvorpå Riise svarer:

«Haha. Morsom du».

Strømsgodset har ikke tapt på hjemmebane i Tippeligaen på 30 kamper, og det er noe 32-åringen har fått med seg.

«Fantastisk statistikk Godset har hjemme!!! Håper på en kanon kamp, med mye mål», skriver Riise.

Riises valg Klubbdirektør i Aalesund, Henrik Hoff, hadde så vidt fått med seg Twitter-meldingen til Riise.

- Vi gjør oss ikke noen tanker om det. Det blir hans valg å mene noe slik, sier Hoff til Dagbladet.

- Er du overrasket over at han skriver noe slik?

- Overrasket og overrasket. Hvis han mener det så får han stå for det selv. Det er ikke mange fotballspillere som snakker slik om klubben som har fostra de opp, sier Hoff.

Plass i mitt hjerte Riise fikk senere med seg at dagens Twitter-meldinger fikk oppmerksomhet i media.

«Media har mye å skrive om når det blir sak at en person heier på et annet lag. Slik er livet dessverre», skriver Riise, før han legger til:

«Aafk vil alltid ha en plass i mitt hjerte siden jeg spilte for dem før jeg ble proff. Betyr det at jeg ikke kan like andre lag?»