<strong>VENTETIDA OVER:</strong> Molde har ventet 100 år på klubbens første seriegull. Suksessen hadde neppe vært mulig uten bidragene fra investor og patriot Kjell Inge Røkke (t.v.). Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .
VENTETIDA OVER: Molde har ventet 100 år på klubbens første seriegull. Suksessen hadde neppe vært mulig uten bidragene fra investor og patriot Kjell Inge Røkke (t.v.). Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX . Vis mer

- La det ikke bli 100 år til neste gang

Røkke hyller Moldes gullgutter, men minner om at suksess er ferskvare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Søndag mottar Molde de synlige bevisene på at de er seriemestere for første gang i klubbens 100 år lange historie. Feiringen har imidlertid pågått siden Brann maltrakterte Rosenborg på Lerkendal for snart tre uker siden.

Dagen før kroningsseremonien på Aker stadion flesker Romsdals Budstikke til med et eget gullbilag. Blant bidragsyterne til hyllesten, er Molde-investor og -patriot Kjell Inge Røkke. I et brev til lokalavisa setter den tilbaketrukne milliardæren for første gang ord på gullgleden.

- Endelig, ventetida er over, innleder han brevet, før han hyller og takker de mange med hjerte for klubben.

Brenner for klubben Selv om det er lenge siden han har vært å se på praktanlegget han skjenket klubben og byen i 1998, betyr ikke det at han har mistet interessen for MFK.

Næringslivstoppen er stadig en av klubbens viktigste støttespillere, og bidrar også til den lokale breddeidretten gjennom «Prosjekt Tilhørighet».

- Jeg er stolt og imponert - og det er måten vi har vunnet på i jubileumsåret som imponerer meg. Jeg føler med Molde FK og brenner for klubben, selv om jeg altfor sjelden er på Aker Stadion, skriver Røkke, som gleder seg over et publikumssnitt på nesten 10 000 i jubeleumsåret.

Solskjær-hyllest Også manager Ole Gunnar Solskjær, som ble hentet hjem fra Manchester ved hjelp av Røkke-penger foran årets sesong, tilegnes sin del av æren i Røkkes festtale.

- Ole Gunnar Solskjær har satt en standard både på og utenfor banen. Han er et forbilde. Solskjær inspirerer og motiverer trenerteamet, spillerne, administrasjonen og medlemmene, og også mennesker som er helt uinteressert i fotball. Han har gjort Molde FK til et gullag, og jeg er sikker på at flertallet i Fotball-Norge unner klubben seriemesterskapet, skriver Røkke, samtidig som han minner om at klubben nå ikke kan tillate seg å hvile på laurbærene:

- La det ikke bli 100 år til neste gang vi feirer et mesterskap. Suksess er ferskvare - både i idretten og næringslivet. Nå er det viktig å ta vare på stemningen og se framover.

<strong>GULLEKSTRA:</strong> Romsdals Budstikke feirer Moldes første seriegull med et eget bilag i dagens avis. Faksimile: Romsdals Budstikke
GULLEKSTRA: Romsdals Budstikke feirer Moldes første seriegull med et eget bilag i dagens avis. Faksimile: Romsdals Budstikke Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer