Lå fire bak - vant med ett

Sterk Larvik-seier i Champions League.

(Dagbladet.no:) Elda Prestigo - Larvik 27-28. Champions League er i gang, og LHK fikk en pangstart på bortebane i Spania.

Håndballjentene som har vært suverene hjemme i Norge de siste åra trakk det lengste strået i en jevn kamp mot Elda.

- Det var en veldig jevnt kamp, som også kunne endt med tap. Men til tross for noen tøffe utvisninger i 2. omgang, klarte vi å stå helt ut, sier LHK-trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.no.

Hentet igjen ledelse

Larvik ledet med ett mål til pause, men så slo spanjolene tilbake. Litt ut i omgangen ledet de med fire mål, før Larvik igjen klarte å tette denne luka.

Da det gjensto 55 sekunder av kampen, ble Karoline Dyhre Breivang utvist, på stillingen 27-28 til Larvik.

- Vi la oss helt flatt, for å tvinge dem til langskudd i stedet for dobbeltsjanser nære mål. De skjøt utenfor, og da kontrollerte vi ut, forteller Bøhn.

Linn-Kristin Riegelhuth ble Larviks toppscorer med ti mål. Kari Mette Johansen puttet seks og Inger Sofie Heieraas fem.

Omstilling

Larvik hadde på forhånd fått en video av spanjolene av Spania-proff Kristian Kjelling, og visste en del om hva som møtte dem.

- De spiller en hurtigere håndball enn det vi møter i Norge, og det var en omstilling for oss, sier Bøhn.

Larvik slapp inn 14 mål før pause, og 13 etter. Treneren innrømmer at det er mye.

- Det er lenge siden vi slapp inn 14 mål i en omgang. Vi fikk tettet igjen mer bakover i 2. omgang, men fire utvisninger i omgangen førte til at det ble vanskelig å stå imot.

Målet er avansement

Uansett, nå har Larvik et veldig godt utgangspunkt foran de neste kampene. Da Larvik i fjor vår vant cupvinnercupen, var dette klubbens første europeiske triumf.

- Målet er helt klart å gå videre i Champions League, sier Bøhn.

- Hva tror du om Viborg-kampen neste helg?

- Det blir helt sikkert en publikumsvennlig kamp, med stor fart og mye mål. Viborg var trolig verdens beste klubblag i sommer, men de skal være gode hvis de skal slå oss i Bergslihallen.

Den andre kampen i gruppa går mellom Viborg og Krim Ljubljana i morgen. Da spiller også Byåsen mot Hypo Niederösterreich i Trondheim.

Nordstrand tapte i kveld hele 24-28 for danske Ikast hjemme i EHF-cupen. Tertnes tapte 19-31 borte mot ungarske Debrechen.

Debatt

Tror du noen av de norske lagene går videre i Champions League?

MER JUBEL: Sara Breistøl, Linn-Kristin Riegelhuth, Tonje Larsen og Heidi Flaatnes etter cupfinaleseieren mot Byåsen.