Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien 2020: Haugesund-Brann

La Forren i potten og tapte

Brann-trener Lars Arne Nilsen la framtida til Vegard Forren (32) i potten i Haugesund. Diagnosen på skaden vil fortelle hvor mye han eventuelt tapte.

  • Haugesund-Brann 1–2 (0–0)

DET VAR EN stor sjanse å ta, Vegard Forrens grunnlag er i beste fall minimalt etter den turbulente vinteren han har hatt, men Lars Arne Nilsen var villig til å ta den sjansen.

Derfor gjorde han paradoksalt nok det Vegard Forren har lovet å slutte med.

Han gamblet.

ETTER EN OMGANG så det helt greit ut. Vegard Forren hadde fått sine første 45 minutter, hadde brukt dem relativt godt og var i gang for Brann. Et snaut minutt inn i den andre omgangen signaliserte Forren at han måtte bytte. Han sier han kjente noe i lysken, og det er normalt veldig mye bedre enn strekk.

Er det noe Vegard Forren ikke har så er det tid.

Midtstopperens fysiske forfatning, målt ut fra en gjennomsnittlig eliteseriestandard, er skrall.

Blir han sittende på tribunen i flere kamper har Brann-treneren tapt.

LARS ARNE NILSEN har mye å bevise denne sesongen. Sånn sett var 2–1 seieren på overtid i Haugesund, på toppen av alt fra lagets nye midtbanesjef, dansken Daniel Pedersen, et betydelig plaster på såret. 2019 var nemlig en katastrofe i Bergen. Niendeplassen foran Vålerenga kom etter ti seirer, ti uavgjort og ti tap. Enda verre var den negative målforskjellen, minus fem.

Brann scoret fattige 32 mål i fjorårets liga, bare Sarpsborg på tolvteplass scoret færre (30).

Lillestrøm som til slutt rykket ned scoret også 32.

DEFENSIVT VAR DET helt greit med 37 baklengsmål. Bare ligavinner Molde (31) og Stabæk (36) på åttendeplass var bedre i den kolonnen på tabellen.

Bodø/Glimt (2) og Rosenborg (3) slapp henholdsvis inn 44 og 41 baklengsmål.

Med Vito Wormgoor sammen med Bismar Acosta i midtforsvaret var Brann defensivt trygge.

VEGARD FORREN ER i Bergen av mange grunner. Den viktigste er alt som har skjedde i Molde. Da kontrakten ble terminert etter at spillavhengigheten hans kom til overflaten enda en gang, alt fordi han hadde forsynt seg av spillernes fellesmidler (botkassa) uten å klarere det med andre enn seg selv, måtte han se seg om etter noe annet.

Fordi Brann ikke hadde erstattet Vormgoor åpnet det seg en muligheten i Bergen.

Fordi Brann 2020 må bli bedre offensivt enn Brann 2019, tok klubben sjansen på 32-åringen.

DER VEGARD FORREN er nå kommer han uten garantier. Brann kan ikke med handa på hjertet si at de vet hva de får. Klarer han å rydde opp i problemene og få orden på livet sitt utenfor banen, vil han ha mye å tilføre Brann.

Om han er skadefri.

VEGARD FORREN I form er uten tvil Norges beste venstrebeinte midtstopper. Vegard Forrens venstrebein, uavhengig av posisjon på banen, er et av Norges deiligste og mest presise i oppspillsfasen bakfra. Men Vegard Forren på tribunen er ingenting og koster bare penger.

Likevel tok Brann-treneren sjansen.

Når diagnosen blir stilt får han beskjed om hvor mye han har tapt.

DET FORTELLER MEG at Brann virkelig trenger Vegard Forren, at Lars Arne Nilsen ikke stoler på Bismar Acosta som kom inn da Forren ble skadet, og at det er Forren, som foreløpig har mer enn nok med seg selv, som etter hvert er tenkt som mentoren til 19-åringen Brann hente fra Åsane, Ole Martin Kolskogen. På toppen av alt ble også han skadet i Haugesund.

Men Brann vant, det hjelper å ligaens første dag, og om framtida vet vi mer i morgen.

Inntil videre synes i hvert fall Lars Arne Nilsens mannskap å være bedre rustet enn i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!