LA Galaxy lar Beckham vente

Vil ikke kjøpe ham fri fra kontrakten.

(Dagbladet.no): David Beckham har falt i unåde hos Fabio Capello etter at han signerte en femårskontrakt med MLS-klubben LA Galaxy.

Capello furter fordi han mener han ikke ble informert før overgangen ble offentlig kjent - og har varslet at Beckham aldri vil få spille mer for Real Madrid.

I går uttalte en MLS-talsmann at Beckham nesten garantert ville bli kjøpt ut av kontrakten med spanjolene. Men LA Galaxy-manager Alexi Lalas har ingen intensjoner om å hente 31-åringen før tida.

- Situasjonen med David er uforandret. Planen vår er fortsatt å ønske ham velkommen i sommer. Vi vil gi ham sjansen til å hedre kontrakten han har med Real Madrid, og må la ham konsentrere seg om laget, sier Lalas ifølge BBC.

Forsvarer nivået i MLS

Dermed må Beckham trolig belage seg på tribunesliting helt fram til sommeren, noe som neppe gjør ham til noen bedre fotballspiller.

De aller fleste ser på overgangen til Major League Soccer som Beckhams farvel med internasjonal toppfotball - og tror han har spilt sin siste kamp på det høyeste nivået.

Om da ikke Fabio Capello gjør helomvending. Ifølge en av Beckhams mange talsmenn har ikke den tidligere engelske landslagskapteinen selv fått beskjed om at han er bannlyst, og han har heller ikke satt advokatene sine til å jobbe for å oppløse kontrakten.

INGEN HJELP Å FÅ: LA Galaxy-manager Alexi Lalas vil ikke hente David Beckham før kontrakten hans utløper. Dermed kan det bli mye tribunesliting på 31-åringen fram til sommeren. Foto: REUTERS
INGEN HJELP Å FÅ: LA Galaxy-manager Alexi Lalas vil ikke hente David Beckham før kontrakten hans utløper. Dermed kan det bli mye tribunesliting på 31-åringen fram til sommeren. Foto: REUTERS Vis mer

- Klubben har fortsatt ikke fortalt sine planer til David. Og alle rapporter som handler om at Davids advokater snakker med Real er ikke korrekte. Han forblir Real-spiller, og vil være tilgjengelig for laget som vanlig, sier talsmannen.

Galaxy-manager Lalas fnyser for øvrig av alle som betviler nivået i den amerikanske soccer-ligaen.

- De som påstår slike ting har ikke nok kunnskap om USA og nivået på fotballen her. Det er ganske fornærmende mot spillerne og lagene våre. Jeg synes det er tøffere her enn i mange ligaer rundt om i verden, og David vil få utfordringer han aldri har hatt før, sier Lalas.

- Beckham kommer til den beste klubben i USA, flaggskipet i MLS.

<B>FORSVARER NIVÅET:</B> Alexi Lalas er oppgitt over alle som hevder at David Beckhams karriere som internasjonal toppspiller nå er over.