Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

LA Galaxy-spiller ferdig etter konas rasistiske utspill

Aleksandar Katai er ferdig i LA Galaxy etter at kona Tea hyllet amerikansk politi for måten de på voldelig vis håndterte protestene etter drapet på George Floyd.

UTE: Katai får ikke spille for LA Galaxy lenger. Foto: Alex Gallardo / AP / NTB scanpix
UTE: Katai får ikke spille for LA Galaxy lenger. Foto: Alex Gallardo / AP / NTB scanpix Vis mer

På sosiale medier la kona Tea ut bilder der hun hånet protestene etter at afroamerikaneren George Floyd døde under en pågripelse i Minneapolis i USA.

– Drep dritten, skrev Katai på et bilde av en politibil som kjørte mot demonstrantene. I tillegg la hun ut en video av flere personer som plyndrer butikker med teksten «Black Nikes Matter» istedenfor «Black Lives Matter».

– Tidligere i dag ble LA Galaxy gjort oppmerksom på en rekke rasistiske og voldelige innlegg på sosiale medier av Tea Katai, konen til Galaxy-midtbanespiller Aleksandar Katai, uttalte Galaxy til Yahoo Sport.

Som følge av innleggene til kona Tea har serberen nå blitt frigitt av klubben. Det skriver Galaxy på sine hjemmesider.

Aleksandar var selv ute og beklaget hendelsene:

– Innleggene fra min kone, Tea Katai, er uakseptable. Dette er tanker verken jeg eller min familie deler eller tolerer, skrev han blant annet.

Katai rakk bare å spille to kamper for Galaxy før han ble frigitt. Han har tidligere spilt i klubber som Olympiakos, Røde Stjerne, Alaves og Chicago Fire.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!