Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- La ham teste grenser og få de svarene som en får i kampens hete

Suzann Pettersen er imponert over Martin Ødegaard.

IMPONERER: Martin Ødegaard imponerer mange, og denne gangen er det Suzann Pettersen som uttaler seg om 15-åringen. - La han utforske sine talenter og spille mot de beste, sier hun.  
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
IMPONERER: Martin Ødegaard imponerer mange, og denne gangen er det Suzann Pettersen som uttaler seg om 15-åringen. - La han utforske sine talenter og spille mot de beste, sier hun. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

Suzann Pettersen er imponert over 15 år gamle Martin Ødegaard. - La han få utforske sine talenter og spille mot de beste, sier golfdronningen.

Les også: - Martin Ødegaard er i Liverpool

Selv har hun levd i rampelyset i årevis. Oslo-golferen tror ikke Martin Ødegaard blir «spist» opp av omgivelsene.

- Når du er så ung som han, er du avhengig av å ha gode rådgivere. Tar du bort det, handler dette kun om det sportslige. Og der er det bare å kjøre på for Martin, sier Tutta.

- Forhåpentlig har han gode mennesker rundt seg, som kan gi gode råd på veien. Den beste lærdommen er den man tar selv, påpeker LPGA-stjernen.

Vil se flere Martin Ødegaard fikk sitt store gjennombrudd denne sesongen. Strømsgodset-spilleren ble tidenes yngste spiller og målscorer i den norske eliteserien. Senere ble han tidenes yngste norske A-landslagsspiller. I høst ble han også tidenes yngste spiller i EM-kvalifiseringen for menn.

- Jeg synes det er fantastisk morsomt. Jeg tror vi får se flere unge utøvere, på kryss og tvers av idrettsgrener, som vil markere seg på seniornivå eller verdensbasis. Vi ser det veldig innenfor golfsporten, sier Tutta.

Teste grenser I 2005 stjal Michelle Wie overskriftene da hun ble profesjonell golfer i en alder av 16 år. I januar 2012 vant 14 år gamle Lydia Ko en proffturnering i Sydney.

IMPONERT: Suzann Pettersen lar seg imponere av 15 år gamle Martin Ødegaard.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IMPONERT: Suzann Pettersen lar seg imponere av 15 år gamle Martin Ødegaard. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- En spiller som Martin må lov til å utforske sine talenter og kjenne på det å spille mot de beste. Jeg tror det er den beste læringen, fremfor å holde igjen. La ham teste grenser og få de svarene som en får i kampens hete, sier Suzann Pettersen.

32-åringen er hjemme i Norge på juleferie. I romjulen reiser hun hjem til Orlando for tre uker med intensiv trening før LPGA-sesongen tar til i slutten av januar.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling