Dropper etisk idrettsmedisinsk råd

La henne snakke: Hun stoppet sexsjikanen

Vibecke Sørensen er en idrettsleder til å stole på. Da kan hun trygt snakke mer om etikk.

STOPPET SEXSJIKANEN: Som skøytepresident var Vibecke Sørensen tydelig lenge før metoo-tida. Hun sparket Peter Mueller, og la grunnlaget for en sunn sport igjen. Det gir henne tyngde i den etiske debatten som norsk idrett må prøve å løfte fram. FOTO: Krister Sørbø / Dagbladet
STOPPET SEXSJIKANEN: Som skøytepresident var Vibecke Sørensen tydelig lenge før metoo-tida. Hun sparket Peter Mueller, og la grunnlaget for en sunn sport igjen. Det gir henne tyngde i den etiske debatten som norsk idrett må prøve å løfte fram. FOTO: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er flott at Norges idrettsforbund nå blir utfordret av sitt eget idrettsmedisinske råd. Vedtaket om å legge ned dette svært kompetente utvalget mens det så vidt har kommet i gang, er usedvanlig klønete.

I hvert fall hvis vi skal tro Idrettsstyrets Vibecke Sørensen som på fredag ble sendt til NRK på Dagsnytt18 for å forsvare beslutningen.

Og det skal vi. For doktor Sørensen med bakgrunn som president i Skøyteforbundet, vet mer enn de fleste i norsk idrett hvordan det er å stå rakrygget igjen etter en etisk konflikt som nesten rev i stykker sporten hennes.

Sannsynligvis var de erfaringene årsaken til at et medlem fra det ellers utskjelte styret i Norges idrettsforbund for første gang på flere år blir oppfattet klart mer troverdig etter en åpen debatt.

UTGANGSPUNKTET for denne NRK-debatten, var en viktig nyhetssak i VG om frustrasjonen blant medlemmene i det idrettsmedisinske rådet etter at Idrettsstyret uten foregående diskusjon bestemte seg for å legge ned hele komiteen.

Mens idrettens fremste tillitsvalgte nettopp strever med å forklare ulike etiske valg, framstår denne beslutningen usedvanlig umusikalsk:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer