I FORM: Etter et svakt OL med lite spilletid, ble Tonje Nøstvold vraket til EM i fjor. I VM er hun tilbake i bedre form enn på lenge. Bare tre norske spillere har scoret flere mål så langt i turneringen. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
I FORM: Etter et svakt OL med lite spilletid, ble Tonje Nøstvold vraket til EM i fjor. I VM er hun tilbake i bedre form enn på lenge. Bare tre norske spillere har scoret flere mål så langt i turneringen. Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

La inn ekstratreninger da Thorir hintet om VM-comeback

- Det er lenge siden jeg har vært i så god form, sier Nøstvold.

Følg Norge - Polen i håndballstudio fra 20.15!

ZRENJANIN (Dagbladet): Tonje Nøstvold ble hentet inn i VM-troppen som 16. og siste spiller 1. desember.

Hun ble droppet til EM i Serbia i fjor etter et London-OL der hun spilte lite, og scoret færrest mål - fem - av alle utespillerne i den norske gulltroppen.

Seinere har Nøstvold fortalt at det egentlig var helt greit å bli droppet til EM i fjor. Hun var lei og umotivert, og derfor heller ikke god nok.

I år er ting annerledes. Hun la om treningen i sommer, og satset mer på eksplosivitet enn de tyngste løftene. I eliteserien topper hun lista over flest scorede spillemål med 44 scoringer.

I november ble hun kontaktet av landslagssjef Thorir Hergeirsson som varslet at det var aktuelt med landslagscomeback i VM. Da la hun inn enda et gir i treningsarbeidet.

- Jeg har trent godt. Da Thorir ringte meg og sa at jeg var VM-aktuell, ble det å legge opp treningen etter det. Selv om jeg trente godt også før det, så la jeg inn litt ekstra, sier Nøstvold til Dagbladet.

Det har også gitt spilletid og uttelling på banen i Serbia. Etter fire kamper har hun allerede scoret mer enn dobbelt så mye som hun gjorde i sitt forrige mesterskap.

Så langt har det blitt 12 mål på 17 skudd i de fire første kampene, et par perler inkludert. Tidligere denne uka vartet hun opp med håndleddsteknikk fra kantposisjon som får de fleste til å måpe, og en tohånds flyverscoring i samarbeide med Byåsen-venninne Camilla Herrem.

- Jeg synes det er veldig gøy. Jeg føler at jeg er i form. Det er lenge siden jeg har følt at jeg har vært i så god form, sier Nøstvold.

Klokka 20.15 i kveld spiller Norge sin siste innledende kamp mot Polen. Med seier eller uavgjort er Norge gruppevinner med full poengpott og møter fireren i en annen gruppe i åttedelsfinale.

Med norsk tap mot Polen i kveld, vil trolig Norge, Spania og Polen havne på samme poengsum. I så fall vil innbyrdes målforskjell avgjøre hvilket lag som havner på hvilken plass.