La inn falsk bud på gullmedalje som skal gi penger til barnekreftavdeling: - Forkastelig

Bud på over én million.

FALSK BUD: Rosenborgs Matthias Vilhjalmsson (t.v) auksjonerer bort gullmedaljen sin til inntekt for Barnekreftforeningen i Trondheim. Nå viser det seg at flere av budene var falske. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FALSK BUD: Rosenborgs Matthias Vilhjalmsson (t.v) auksjonerer bort gullmedaljen sin til inntekt for Barnekreftforeningen i Trondheim. Nå viser det seg at flere av budene var falske. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Rosenborg Matthias Vilhjalmsson vil auksjonere bort gullmedaljen sin, og pengene skal gå uavkortet til Barnekreftforeningen i Trondheim.

Tirsdag var de seriemesterne på besøk ved barneavdelingen ved St. Olavs Hospital, og det var da fotballspilleren ble inspirert til å auksjonere bort medaljen.

Falske bud Auksjonen tok i dag en noe trist vedning for Rosenborg. Et tullebud på over én million kroner ble lagt inn i auksjonen på QXL. I tillegg viste et bud fra i går kveld på over 100 000 kroner også å være falsk. Begge brukerne er nå utestengt.

Å spøke med en auksjon hvor pengene går til et veledig formål, mener Rosenborg er over grensa.

- For dem som pengene skal gå til så er det en dårlig spøk. Vi tåler å bli spøkt med vi, men dette er upassende, understreker kommunikasjonsleder i RBK, Trond Alstad, til Dagbladet.

Rosenborg varslet QXL i dag tidlig om at de mistenkte at budet på over én million kroner kunne være falsk.

- Forkastelig Nettauksjonssiden gikk så inn og sjekket brukere som hadde lagt inn bud på gullmedaljen. Etter oppryddningen står nå budet på 27 500 kroner, et bud QXL forteller at de har fått bekreftet at er reelt.

- Det er trist, for dette er en veledighetsauksjon. Pengene går til et veldig formål, som har stort behov for pengene. Det at noen tar seg friheten til å ødelegge for auksjonen, det synes jeg er forkastelig, sier en talsmann for supportavdelingen i QXL til Dagbladet.

QXL opplyser at de som har lagt inn falske bud nå har fått kontoene sine stengt, og vil ikke kunne legge inn bud på andre auksjoner, eller legge ut egne auksjoner.

Matthias Vilhjalmsson kom til Rosenborg så sent som i sommer. Kommunikasjonsleder Trond Alstad mener det sier litt om spilleren når han etter så kort tid engasjerer seg så sterkt for klubben.

- Dette er en fantastisk sak fra en fantastisk spiller som ikke har vunnet noe før. Han er en spiller som klubben, byen og supporterne tar til sitt hjerte. Han har knapt vært i klubben før han gjør dette Det har vi stor respekt for og er særdeles fornøyd med, sier Alstad om islendingen - som har en rekke medaljer fra hjemlandet - men kun én medalje i Norge.
 
Rosenborg spiller i kveld hjemme mot Lazio i Europa League kl. 21.05. Lazio slo trønderne 3-1 i første kamp.