IKKE SUPER STEMNING: Tina Maze (venstre) la inn protest mot Lindsey Vonn etter at hun trodde hun hørte amerikaneren skjelle henne ut i målområdet etter seieren, men senere innrømmet sloveneren at hun må ha hørt feil. Foto: SCANPIX/EPA/ARNO BALZARINI
IKKE SUPER STEMNING: Tina Maze (venstre) la inn protest mot Lindsey Vonn etter at hun trodde hun hørte amerikaneren skjelle henne ut i målområdet etter seieren, men senere innrømmet sloveneren at hun må ha hørt feil. Foto: SCANPIX/EPA/ARNO BALZARINIVis mer

La inn protest på Vonns språkbruk - nå sier hun unnskyld

Verdens beste kvinnealpinister i bannestrid.

(Dagbladet): Lindsey Vonn har vært sterk etter at hun kom tilbake fra sykdom for å kjempe om verdenscupseire igjen, men fortsatt ser hun ryggen til slovenske Tina Maze i sammenlagtkampen.

Lørdag var det imidlertid klart for Vonns fjerde strake seier i fartsdisiplinene, da hun slo nettopp Maze med 0.37 sekunder i super-G i St. Moritz.

Etterpå ble det bråk.

Vonn hadde det folk kaller et «emosjonelt utbrudd» i målområdet etter seiersløpet, og feiret med en tirade av skjellsord og jubel.

Tina Maze trodde skjellsordene var rettet mot henne, og rapporterte amerikaneren for å blant annet ha ropt «Fuck you, Maze» i gleden over seieren.

Avvist
Renndirektør Atle Skårdal var med på å behandle protesten fra den slovenske leiren, og han forteller at juryen ikke fant noe galt etter gjennomgang av de tilgjengelige opptakene.

- Sjefstreneren til Slovenia la inn en protest på vegne av Tina, for usportslig opptreden. Når vi får en protest må vi gå gjennom saken og undersøke hva som ligger til grunn. Vi sjekket TV-bilder og lydopptak vi hadde tilgjengelig, og det var ingen antydning til noen som helst overtredelse av regelverket. Dermed ble protesten avvist, sier Skårdal til Dagbladet.

- Har dere hatt noen lignende protester før?

- Det som kanskje var litt spesielt med denne saken, er at Vonn ikke ville blitt disket om det ble funnet bevis for at noe usportslig hadde skjedd. I verste fall ville hun fått en pengestraff, sier Atle Skårdal.

Ber om unnskyldning
I går beklaget også Tina Maze protesten, og innrømmet at hun må ha hørt feil i målområdet i alt bråket.

- Tina har bedt om unnskyldning, og da er saken over for meg, sier Lindsey Vonn.

- Jeg bannet, og det skulle jeg ikke ha gjort. Men jeg ville aldri sagt noe stygt om en annen utøver etter målgang, sier den amerikanske skistjernen, ifølge NY Times.

Vonns lagvenninne og Aksel Lund Svindal-kjæreste Julia Mancuso tok forøvrig tredjeplassen i St. Moritz lørdag.

Lindsey Vonn og Tina Maze har sammen vunnet syv av de ni verdenscuprennene avholdt så langt denne sesongen.