- La John få fred

John Carew vil ikke spille for Norge mot Luxembourg. Nils Johan Semb er taus, irritert og avvist. Men Carew får kjeft av Henning Berg.

OSLO/HORTEN (Dagbladet): Etter ei uke med forbisnakking, uåpnede mailbokser og ubesvarte anrop, fikk Nils Johan Semb klokka 15.00 vite via agent Per A. Flod at John Carew ennå ikke føler seg klar for et comeback på landslaget. Gjennom Flod oppgir Carew tre hovedgrunner for at han ikke vil spille.Carew vil konsentrere seg psykisk og fysisk om å komme best mulig inn i klubblaget Romas spillesystem. Carew er fortsatt uvant med treningsmetodene og spillestilen. Og han frykter også at ei uke med Semb-fotball gjør at han kommer ut av Roma-stilen.Han trenger tid på praktiske gjøremål rundt flytting fra Valencia til Roma.Carew frykter at mediefokuseringen rundt Riise-slagene skal virke negativt inn på fotballen.

Men Semb og NFF nekter å godta forklaringen de har fått fra Flod på mail og telefon.

- Jeg kommenterer ikke denne saken før jeg har fått snakket mer med John sjøl, sa Semb til Dagbladet seint i går ettermiddag.

Semb hadde da overvært småguttetreninga med sønnen Ola Jo, paradoksalt nok iført Roma-drakt, på Lystlunden i Horten.

Men Carew svarer ikke på telefonene fra Semb. I 17 dager har landslagssjefen prøvd gjentatte ganger å ringe Carew. Han har ikke svart og ikke ringt opp igjen.

- Vil ha fred

- John har bedt meg å formidle at han vil ringe Nils Johan når han føler tida er moden. John føler han mister fokus på jobben han har å gjøre i Roma. Han har tatt et valg om å stå over mot Luxemburg, og frykter at man skal sette i gang en overtalelseskampanje for å få ham til å ombestemme seg, sier Per A. Flod til Dagbladet.

Agenten er meget kritisk til at Semb og landslagsledelsen har brukt mediene til å kommunisere med ham og Carew. Allerede onsdag kveld sendte Flod en mail til manager Bjørn Nilsen. Men den kom aldri fram til Nils Johan Semb. Og da Flod ville ringe Semb, led han samme skjebne som Semb gjorde da han ringte Carew. Han fikk ikke svar.

Først i går ettermiddag fikk de kontakt. Men selv da må noe ha skjært seg i kommunikasjonen mellom Flod/Carew og fotballforbundet.

- Vårt inntrykk er at Carew ikke har sagt endelig nei til Luxembourg-kampen, sier informasjonssjef i NFF Roger Solheim til Dagbladet. På vegne av Semb.

Det forstår ikke Flod bæret av.

- Ut fra min samtale med Nils Johan, og den mailen vi sendte til Bjørn Nilsen, kan jeg ikke begripe at de tolker det på den måten.

Så nå ønsker Flod bare at Carew får fred.

- Ja, helt klart. Jeg vil oppfordre NFF til å la John få fred. La ham bruke den tida han trenger før han føler seg klar til å spille for Norge. Etter kampen mot Luxembourg skal vi vurdere på nytt.

- Skuffet

Så da er partene tydeligvis like langt. John Carew selv lider under et tøft presseforbud i Roma. Da Dagbladet sendte sms til Carew i går, så fikk vi i motsetning til Semb svar på henvendelsen.

- Du må ringe Per (Flod). Får ikke uttale meg utenom pressekonferanser, skriver Carew i sin sms til Dagbladet.

Og siden Semb ikke vil prate, og Carew ikke får lov, så er det i alle fall godt at landslagskaptein Henning Berg setter ord på det mange føler er kjernen i saken.

- Jeg er fryktelig skuffet over John. Han signaliserer sterkt at han ikke vil være med på landslaget i en veldig viktig kamp. Det holder ikke, sier Berg.

At Carew via Flod signaliserer at han vil tilbake til play off-kampene i november, gjør saken enda verre for landslagskapteinen.

- Du kan ikke først si at du ikke vil spille en kamp mot Luxemburg, for i neste øyeblikk si at det er en ære for deg å spille med flagget på brystet, sier Berg.