VIL TILBAKE?: Spanske journalister hevder at Neymar vil ofre mye for å dra tilbake til gamleklubben Barcelona. Foto: LOIC VENANCE / AFP / NTB Scanpix
VIL TILBAKE?: Spanske journalister hevder at Neymar vil ofre mye for å dra tilbake til gamleklubben Barcelona. Foto: LOIC VENANCE / AFP / NTB ScanpixVis mer

Kan gå mot ny overgangssaga:

La Liga-ekspert: - Neymar vil tilbake til Barcelona

Paris skal ikke ha stått til Neymars forventninger. Nå vil han visstnok tilbake til gamleklubben.

Den dyreste overgangen mellom to klubber noensinne ble gjennomført sommeren 2017. Neymar valgte å trigge sin utkjøpsklausul på 2,2 milliarder kroner, og dermed dro han fra Barcelona til Paris Saint-Germain. Årsaken den gangen skal ha vært en ny utfordring, og en mulighet til å bli sett på som verdens beste fotballspiller.

Tallene etter overgangen har vært meget gode, men han har foreløpig ikke har blitt kåret til verdens beste fotballspiller. Han står med 19 mål på 20 kamper for PSG, og han har dannet en meget målfarlig angrepstrio med Kylian Mbappé og Edinson Cavani.

- Vil tilbake

Nå har han altså vært i PSG i rundt ett og et halvt år, og Neymar er visstnok ikke fornøyd med tilværelsen.

- Neymar vil tilbake til Barcelona, det er det ingen tvil om. Han vil tilbake 100 prosent, sa den vanligvis velinformerte La Liga-eksperten Guillem Balague i en video på hans Twitter-konto.

Det er likevel lettere sagt enn gjort å dra fra en klubb man har kontrakt med. Neymar dro til klubben for en stor sum, og det kan derfor tenkes at en ny overgang ikke vil bli spesielt billigere. Dessuten har Neymar en kontrakt med PSG som strekker seg til sommeren i 2022.

- Barcelona vet om hans ønske om å returnere, men de har først og fremst ikke en intensjon om å signere han tilbake, og for det andre, så har de ikke økonomien til å gjøre det heller, sa Balague videre.

Presidenten svarer

Og flere medier melder det samme. Journalist i den spanske avisa Mundo Deportivo Francesc Aguilar melder det samme på Twitter, men baserer det på andre kilder.

Han hevder at det er tre pålitelige personer som sitter med samme informasjon. En fra Paris, Doha i Qatar og en fra Barcelona. Han sier at Neymar vil gjøre alt for å returnere til Barcelona, og at det gjenstår å se hva den spanske klubben vil gjøre.

I lys av disse ville ryktene har Barcelona også uttalt seg. Men både klubbens talsmann Josep Vives og klubbens president Josep Maria Bartomeu holder kortene tett til brystet.

- Vi snakker aldri om spillere som har kontrakt med andre klubber. Han forlot Barcelona en gang, noe som er en legitim beslutning, sa talsmann Vives på en pressekonferanse tidligere denne uka.

Han avkreftet også at det hadde vært kontakt med noen av Neymars representanter, som noen medier har meldt. Tonen til president Bartomeu var ganske lik.

- Vi snakker ikke om spillere som ikke er i klubben. Vi respekterer PSG, sa Bartomeu til avisa Sport denne uka.

Neymar avkrefter samtaler

Klubbene skal ikke ha verdens beste forhold om dagen. Den nevnte Neymar-overgangen og Barcelonas måte å kontakte PSG-spiller Adrien Rabiot om en overgang skal ha bidratt til at forholdet mellom klubbene er heller dårlig.

En overgang kan dermed se ut til å bli meget komplisert, selv om ryktene skulle vise seg å være sanne.

Neymar har sagt til den brasilianske avisa Globo Esporte at han ikke har kontaktet Barcelona, og at han er opprørt.

– Det er oppdiktede samtaler, «fake news». Løgnene gjør meg forbannet. Det gjør meg sint når falske venner kommer fram og snakker, uten at de har en anelse om hva de snakker om, svarte brassen om de påståtte samtalene.

Neymar spilte for Barcelona fra 2013 til 2017. I perioden vant han La Liga to ganger og Champions League én gang. Han blir den dag i dag ansett som blant verdens beste og dyreste fotballspillere.