IKKE NOE Å SI: At Carlo Ancelotti har fått sparken, kommer trolig ikke til å få noen betydning for Martin Ødegaard, tror Magnar Kvalvik. Foto: EFE / NTB scanpix
IKKE NOE Å SI: At Carlo Ancelotti har fått sparken, kommer trolig ikke til å få noen betydning for Martin Ødegaard, tror Magnar Kvalvik. Foto: EFE / NTB scanpixVis mer

La Liga-ekspert: - Så lenge Pérez er president, har ikke sparkingen noe å si for Ødegaard

- Det er nok han som har det sterkeste ønsket om at Martin skulle skinne allerede nå.

(Dagbladet): Tidligere i kveld kom beskjeden om at Real Madrid har gitt Carlos Ancelotti sparken. Han siste trekk i klubben var å gi Martin Ødegaard sin A-lagsdebut.

Klubbpresident Florentino Pérez var selv den som meddelte pressen om styrets beslutning om å ikke la 55-åringen få fornyet tillit neste sesong.

La Liga-ekspert Magnar Kvalvik er ikke overrasket over at Ancelotti fikk sparken på grunn av alle rapportene i spansk media de siste ukene, men mener det er overraskende med tanke på hva italieneren har fått til med klubben.

- Det er ikke så overraskende, siden det har vært snikende introdusert over lang tid. Men det er overraskende siden han har så høy seiersprosent, og har samla så mange trofeer, i tillegg til at spillerne og fansen synes bra om ham.

- Bare det siste året har de jo vunnet VM for klubblag, Supercupen, og i går var det ett år siden at de vant Champions League, sier Magnar Kvalvik til Dagbladet.

Ikke så mye å si for Ødegaard Kvalvik tror ikke sparkingen av Ancelotti vil ha så mye å si for Martin Ødegaards framtid i klubben - ikke så lenge Florentino Pérez er president.

- Det er vanskelig å si om det vil ha noen betydning for Ødegaard, og det kommer an på hvem som kommer inn som ny trener. Men det virker til at det er Pérez selv som trekker i trådene. Det er nok han som har det sterkeste ønsket om at Martin skulle skinne allerede nå, og ta rekordene, sier Kvalvik.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge spanske medier liker ikke de høye herrer i Real Madrid nedprioriteringen av den norske 16-åringen, noe som også skal være grunnen til at Castilla-trener Zinedine Zidane ikke er aktuell som A-lagstrener.

At Zidane har plassert Ødegaard på benken og utelatt han fra troppen, skal ikke ha falt i god jord.

- Pérez bestemmer Mange ventet at Ødegaard kom til å bli tatt ut i A-lagstroppen borte mot Schalke i februar, siden det skal ha vært en debatt innad i klubben om å la 16-åringen ta rekorden som tidenes yngste i Champions League.

Carlo Ancelotti valgte å ikke ta med nordmannen til Tyskland, og lot han heller ikke komme på banen mot Almeria i april.

Å gi Martin Ødegaard sin debut på Santiago Bernabeu lørdag ble det aller siste Carlo Ancelotti gjorde i klubben.

- Det virker som om så lenge Pérez er president, så må treneren prøve å finne de gode løsningene utifra Pérez sine ønsker. Det ser man med Ancelotti også - at hvis Bale ikke er småskada så skal han spille, selv om det går på bekostning av flyt i angrepet. Så da får man følelsen av at det er noe Ancelotti må gjøre, selv om det finnes bedre alternativ, sier Kvalvik.

Napoli-trener Rafa Benitez er pekt ut som Ancelottis etterfølger i spanske presse. At klubbpresidenten i kveld understreket at det hadde vært fint om den neste treneren snakker spansk, utelukker det fort Jürgen Klopp som er ledig på arbeidsmarkedet.

- Sparkingen kommer på en tid der det ikke er mange opplagte kandidater til å erstatte Ancelotti. De færeste virker til å ikke være positive til Benitez, sier Kvalvik - og minner om at Benitez ikke har så mye å vise til etter Champions League-bragdene med Valencia i 2001 og Liverpool i 2005.