IKKE NOE Å SI: At Carlo Ancelotti har fått sparken, kommer trolig ikke til å få noen betydning for Martin Ødegaard, tror Magnar Kvalvik. Foto: EFE / NTB scanpix
IKKE NOE Å SI: At Carlo Ancelotti har fått sparken, kommer trolig ikke til å få noen betydning for Martin Ødegaard, tror Magnar Kvalvik. Foto: EFE / NTB scanpixVis mer

La Liga-ekspert: - Så lenge Pérez er president, har ikke sparkingen noe å si for Ødegaard

- Det er nok han som har det sterkeste ønsket om at Martin skulle skinne allerede nå.

(Dagbladet): Tidligere i kveld kom beskjeden om at Real Madrid har gitt Carlos Ancelotti sparken. Han siste trekk i klubben var å gi Martin Ødegaard sin A-lagsdebut.

Klubbpresident Florentino Pérez var selv den som meddelte pressen om styrets beslutning om å ikke la 55-åringen få fornyet tillit neste sesong.

La Liga-ekspert Magnar Kvalvik er ikke overrasket over at Ancelotti fikk sparken på grunn av alle rapportene i spansk media de siste ukene, men mener det er overraskende med tanke på hva italieneren har fått til med klubben.

- Det er ikke så overraskende, siden det har vært snikende introdusert over lang tid. Men det er overraskende siden han har så høy seiersprosent, og har samla så mange trofeer, i tillegg til at spillerne og fansen synes bra om ham.

- Bare det siste året har de jo vunnet VM for klubblag, Supercupen, og i går var det ett år siden at de vant Champions League, sier Magnar Kvalvik til Dagbladet.

Ikke så mye å si for Ødegaard Kvalvik tror ikke sparkingen av Ancelotti vil ha så mye å si for Martin Ødegaards framtid i klubben - ikke så lenge Florentino Pérez er president.

- Det er vanskelig å si om det vil ha noen betydning for Ødegaard, og det kommer an på hvem som kommer inn som ny trener. Men det virker til at det er Pérez selv som trekker i trådene. Det er nok han som har det sterkeste ønsket om at Martin skulle skinne allerede nå, og ta rekordene, sier Kvalvik.

Ifølge spanske medier liker ikke de høye herrer i Real Madrid nedprioriteringen av den norske 16-åringen, noe som også skal være grunnen til at Castilla-trener Zinedine Zidane ikke er aktuell som A-lagstrener.

At Zidane har plassert Ødegaard på benken og utelatt han fra troppen, skal ikke ha falt i god jord.

- Pérez bestemmer Mange ventet at Ødegaard kom til å bli tatt ut i A-lagstroppen borte mot Schalke i februar, siden det skal ha vært en debatt innad i klubben om å la 16-åringen ta rekorden som tidenes yngste i Champions League.

Carlo Ancelotti valgte å ikke ta med nordmannen til Tyskland, og lot han heller ikke komme på banen mot Almeria i april.

Å gi Martin Ødegaard sin debut på Santiago Bernabeu lørdag ble det aller siste Carlo Ancelotti gjorde i klubben.

- Det virker som om så lenge Pérez er president, så må treneren prøve å finne de gode løsningene utifra Pérez sine ønsker. Det ser man med Ancelotti også - at hvis Bale ikke er småskada så skal han spille, selv om det går på bekostning av flyt i angrepet. Så da får man følelsen av at det er noe Ancelotti må gjøre, selv om det finnes bedre alternativ, sier Kvalvik.

Napoli-trener Rafa Benitez er pekt ut som Ancelottis etterfølger i spanske presse. At klubbpresidenten i kveld understreket at det hadde vært fint om den neste treneren snakker spansk, utelukker det fort Jürgen Klopp som er ledig på arbeidsmarkedet.

- Sparkingen kommer på en tid der det ikke er mange opplagte kandidater til å erstatte Ancelotti. De færeste virker til å ikke være positive til Benitez, sier Kvalvik - og minner om at Benitez ikke har så mye å vise til etter Champions League-bragdene med Valencia i 2001 og Liverpool i 2005.