- La Liga er bedre enn Premier League

I kveld får Ronaldo den største hyllesten siden Maradona.

PÅ PLASS: Cristiano Ronaldo gir tommelen opp utenfor en legeklinikk i Madrid tidligere i dag. Nå er han på plass i det han mener blir verdens beste liga neste sesong. Foto: SCANPIX/AP/EFE
PÅ PLASS: Cristiano Ronaldo gir tommelen opp utenfor en legeklinikk i Madrid tidligere i dag. Nå er han på plass i det han mener blir verdens beste liga neste sesong. Foto: SCANPIX/AP/EFEVis mer

(Dagbladet.no): I kveld vises han fram på Santiago Bernabeu, selveste premieoksen i Real Madrids voksende bøling med superstjerner: Cristiano Ronaldo.

Portugiseren, som er i ferd med å utvide varemerket «CR7» med «CR9», kan trekke så mange som 80000 fans til fesjået i Madrid, i det som ifølge Realmadrid.com fort kan bli den best besøkte hyllesten siden Diego Maradona ble møtt av 75000 betalende tilskuere i Napoli i 1984.

Over 55000 ønsket Kaká velkommen til den spanske hovedstaden i forrige uke, men kveldens show forventes å sette det øyeblikket i skyggen.

Spansk liga bedre enn engelsk
Samtidig har Ronaldo benyttet sitt seneste intervju til å komme med aldri så lite avskjedsstikk til Premier League.

Verdens dyreste mener nemlig La Liga nå vil gå forbi britisk toppserie som verdens beste fotballserie.

- Jeg tror La Liga kommer til å holde høyere kvalitet på grunn av spillerne som er på vei, sier Ronaldo ifølge BBC.

- Alle spillerne holder høy kvalitet, og dommerne beskytter spillerne. Begge ligaene kommer til å være veldig bra, men jeg tror at etter kjøpene Real-president Florentino Perez har gjort, så kommer den spanske ligaen til å være overlegen den engelske, sier han, og legger dermed ikke skjul på at han mener han selv spiller en rolle i maktforskyvningen.

Portugiseren har lenge vært høylydt i sin kritikk av den britiske dommerstanden, som han mener gjorde altfor lite for å hindre ham i å bli behandlet røft av engelske stopperbein under årene i Premier League. Ronaldo oppga til og med dette som en av grunnene til at han ønsket seg til Madrid.

La Liga viktigere enn CL
Økt kvalitet til tross, Ronaldo spiller ned forventningene før neste sesong. Han advarer dem som tror Real raskt kan kopiere Barcelonas fantastiske trippel denne sesongen.

LENGE SIDEN DETTE: Lille Cristianos ID-kort da han spilte for Andorinha 1994-1995. Det var en stund før han skulle bli solgt for over 800 millioner kroner. Foto: SCANPIX/AFP/GREGORIO CUNHA
LENGE SIDEN DETTE: Lille Cristianos ID-kort da han spilte for Andorinha 1994-1995. Det var en stund før han skulle bli solgt for over 800 millioner kroner. Foto: SCANPIX/AFP/GREGORIO CUNHA Vis mer

- Vi er nødt til å ta det steg for steg. Prioriteten er ligaen. Champions League er veldig fint, men der er man avhengig av flaks og hvilke motstandere man møter, sier han til Marca, via Independent.

- Det kommer til å bli en vanskelig oppgave å klare dobbelen, men jeg tror vi skal gjøre det bra i begge turneringer. Vi vet vi må jobbe hardt for å nå målene våre, og jeg tror vi kommer til å lykkes. Håpet mitt er å vinne alt i Real Madrid som jeg har vunnet i Manchester United, og med strukturen i klubben er det mulig. De nye spillerne som har kommet inn må passe sammen med dem som allerede er her. Sammen kan vi vinne mye i Madrid, og gjøre klubben enda litt større, sier han.

Må bli kvitt noen spillere
Spillerstallen i Madrid skal imidlertid ikke bli så mye større. Mens folk som David Villa, David Silva, Xabo Alonso og Franck Ribery fortsatt nevnes som aktuelle spillere, innrømmer president Florentino Perez at det er på tide med en pust i bakken når det gjelder folk inn.

- Nå må vi roe oss ned litt, for vanligvis er det 25 spillere i stallen, og vi har rundt 35. Vi er nødt til å konsentrere oss om å overbevise noen spillere om at de er nødt til å forlate klubben, sier presidenten.

- Det må ikke glemmes at det er et VM neste år, og alle spillerne våre vil delta der. Dersom noen ikke får muligheten hos oss, vil de ønske å få det andre steder, for å komme seg til VM, sier Perez.

Cristiano Ronaldos velkomstfest i Madrid skal etter planen starte rundt kl. 20.

BLIR OVERSKYGGET? 55000 tilskuere hyllet Kaká da han ankom Santiago Bernabeu. I kveld spår klubben at alle rekorder vil slås når Ronaldo vises fram.  Foto: SCANPIX/AFP/PEDRO ARMESTRE
BLIR OVERSKYGGET? 55000 tilskuere hyllet Kaká da han ankom Santiago Bernabeu. I kveld spår klubben at alle rekorder vil slås når Ronaldo vises fram. Foto: SCANPIX/AFP/PEDRO ARMESTRE Vis mer