- La Liga er best i verden

Norske fotballeksperter har talt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Å rangere verdens fotballigaer etter kvalitet er ingen enkel oppgave. Det finnes selvsagt ikke noe fasitsvar - men vi snakket med seks av Norges fremste fotballeksperter for å komme litt nærmere svaret.

De var enige om at de tre beste fotballigaene finnes i England, Spania og Italia. Men så var det også slutt på enigheten:

Tre av dem holdt spanske La Liga som den beste, to av dem holdt en knapp på Premier League - og bare en synes Serie A i Italia er verdens beste fotballliga.

Her er ekspertenes synspunkter på hvilken liga som er den beste:

Trond Sollied, Olympiakos-trener:

- Man kan gjøre det enkelt, og se på hva som presteres i Europa. Spania, England og Italia skiller seg ut nesten hvert år. Av de tre ligaene liker jeg best den spanske serien best, foran den engelske, sier Sollied - som ikke er noen utpreget tilhenger av Serie A.

- I Italia er man mye mer forsiktig. De er så taktiske, og scorer de et mål, konsentrerer de seg om å forhindre baklengs. Det skjer mye mer foran mål i de to andre ligaene, sier han til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer