VELDEDIGHET: Rayo Vallecano skal spille med drakter med regnbueflagg. Hver farge representerer hver sin sak, og for hver solgte trøye vil et beløp gå til veldedighet. Foto: EFE/Fernando Alvarado
VELDEDIGHET: Rayo Vallecano skal spille med drakter med regnbueflagg. Hver farge representerer hver sin sak, og for hver solgte trøye vil et beløp gå til veldedighet. Foto: EFE/Fernando AlvaradoVis mer

La Liga-klubben skal spille med regnbuetrøyer

Og gir penger til veldedighet.

(Dagbladet): La Liga-laget Rayo Vallecano skal spille med regnbuestriper på bortedrakta si neste sesong.

Rayo Vallecano skriver på sin nettside at hver farge i regnbuen representerer hver sin sak: Rød er for de som er rammet av kreft, og deres familier. Oransje er for handikappede. Gult er for de som aldri gir opp håpet, grønn representerer miljøvern. Blå er for de som må takle barnemishandling, og indigo/fiolett er for de som kjemper mot mishandling av kvinner.

Og når man legger alle de sammen, representerer det selvfølgelig homofiles rettigheter.

I tillegg har klubben lansert en grå drakt med en rosa stripe, som støtter de som kjemper mot brystkreft. Den drakten skal bare brukes når de møter ligavinner Barcelona.

Draktene er en del av kampanjen Madrid-klubben skal kjøre neste sesong: «Støtt Rayo, støtt solidaritet».

Rayo Vallecano varsler for hver drakt som blir solgt, kommer de til å gi drøyt 60 kroner til som blir delt mellom de sju sakene. I tillegg vil omtrent åtte kroner av hver kjøpte sesongbillett gå til det samme.

Når det gjelder de hvite og rosa draktene, kommer 43 kroner til å gå til kreftsaken.