<strong>SAKSØKER:</strong> La Liga, den spanske toppdivisjonen i fotball, går til sak mot FIFA fordi Qatar-VM i 2022 er flyttet til vinteren. Foto: AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
SAKSØKER: La Liga, den spanske toppdivisjonen i fotball, går til sak mot FIFA fordi Qatar-VM i 2022 er flyttet til vinteren. Foto: AFP PHOTO/ GERARD JULIEN Vis mer

La Liga saksøker Fifa for vinter-VM. Hevder de taper 600 millioner

Vinter-VM i Qatar 2022.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

La Liga, den spanske toppdivisjonen i fotball, går til sak mot FIFA fordi Qatar-VM i 2022 er flyttet til vinteren.

Det skriver den spanske sportsavisen AS søndag. Styreformann Javier Tebas sier at de har gått til sak for å beskytte klubblagenes interesser.

- At VM flyttes til vinteren gir våre klubber et tap på 65 millioner euro (570 millioner kroner), sier Tebas og viser til tre rapporter som er lagt ved søksmålet.

Både Bundesliga, Premier League og serie A støtter søksmålet, selv om de har valgt å stå utenfor saken.

Det var i mars at FIFA annonserte at VM skal avholdtes mellom 20. november og 18. desember for å unngå de høye temperaturene i Qatar i sommermånedene.

FIFA har tidligere gått med på å tredoble kompensasjonen klubbene får for å slippe spillere til VM i 2018 og 2022, sammenlignet med hva som ble utbetalt i 2014.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer