La Liga-stjerner med dårlige nyheter til Solskjær

Rafael Varane og Ivan Rakitic blir ikke lett å lokke bort, til tross for at de har blitt linket til Manchester United.

BLIR I SPANIA: Både Rapahel Varane (t. v.) og Ivan Rakitic (t. h.) gir svar på overgangsspekulasjonene. Foto: Alconada / AlterPhotos / ABACAPRESS.COM / NTB Scanpix
BLIR I SPANIA: Både Rapahel Varane (t. v.) og Ivan Rakitic (t. h.) gir svar på overgangsspekulasjonene. Foto: Alconada / AlterPhotos / ABACAPRESS.COM / NTB ScanpixVis mer

Å signere de store navnene til Manchester United virker lettere sagt enn gjort, selv om de har midlene som skal til. Ole Gunnar Solskjær har fortsatt til gode å signere sin første spiller til klubben, samtidig som stjernespillere som David de Gea og Paul Pogba linkes bort fra klubben.

To spillere som har blitt nevnt som mulige overgangsobjekter for United og Solskjær er Raphaël Varane (26) og Ivan Rakitic (31), skriver Manchester Evening News. De spiller om dagen for henholdsvis Real Madrid og Barcelona, og framtida deres har vært en diskusjon både i engelske og spanske aviser.

SOLSKJÆR-TATOVERING: Tor Henrik Stensland yppet seg på Twitter. Nå har han tatt straffen sin. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg drar ikke

Men på samme dag sier de begge at de ønsker å bli i sine respektive klubber også neste sesong.

Ivan Rakitic sier i et intervju med Mundo Deportivo at han har funnet sin plass i Barcelona, og at han ønsker å ta plass på midtbanen til katalanerne også neste sesong.

- Nyheten (overgangsryktene) ble ikke skapt av meg. Jeg har tre år igjen av kontrakten, og det er her jeg vil være. Jeg har det veldig bra i Barcelona, og jeg har ingen andre tanker i hodet, sier Rakitic og fortsetter:

- Jeg skjønner at folk har sin mening om meg, men jeg drar ikke.

Kroaten har vært en viktig brikke i Barcelona siden han kom dit som en slags erstatter til Xavi i 2014, og han har tre år igjen av kontrakten sin.

- Alt tar slutt en dag

Raphaël Varane er også en spiller som har blitt nevnt som en mulig forsterkning. Midtstopperen hadde nok hevet nivået i forsvaret til United betraktelig om han hadde dratt dit, men også i forsvaret ser det ut som Solskjær må lete videre.

Han kom til Real Madrid som 18-åring, og det tok ikke lang tid før han fant sin plass i den spanske storklubben. Også Varane har tre år igjen av kontrakten, og til tross for at han har blitt linket bort fra hvittrøyene, avviser også han en overgang til sommeren.

- Jeg fortsetter her (i Real Madrid) neste år, sier Varane i et intervju med spanske Marca.

Sesongen til Real Madrid har på ingen måte slik den pleier å være for de seiersvante spanjolene, og nettopp det kan ha påvirket beslutningen til Varane.

- Det ville vært trist (å dra), men alt tar slutt en dag. Jeg ønsker ikke å dra etter en sesong som dette. Det ville sett stygt ut, sier franskmannen.

Men selv om det ser bortimot umulig ut å lokke disse to til United, så har Solskjær muligens en overgang å glede seg over likevel. Swanseas Daniel James (21) skal være svært nær en overgang til United, meldte Sky Sports tidligere denne uka.

Dermed kan Solskjær få inn en potensiell stjerne for framtida, men de store signeringene ser ut til å være et stykke unna per dags dato.