ELSKET OG HATET: Diego Costa er en av mange fargerrike karakterer i La Liga. Nå skaper han nye kontroverser ved å velge bort moderlandet Brasil til fordel for Spania. Foto: REUTERS/Heinz-Peter Bader
ELSKET OG HATET: Diego Costa er en av mange fargerrike karakterer i La Liga. Nå skaper han nye kontroverser ved å velge bort moderlandet Brasil til fordel for Spania. Foto: REUTERS/Heinz-Peter BaderVis mer

La Ligas brasilianske toppscorer skal spille landslagsfotball for Spania

Er dette spikeren i kista for Torres' VM-sjanser?

(Dagbladet): Det har lenge blitt spekulert rundt hvilket landslag Atletico Madrids storscorer Diego Costa vil velge, men det ser nå ut til å være endelig avgjort.

På det spanske fotballforbundets hjemmesider heter det i kveld at Costa vil trekke på seg den røde drakten, og ikke Brasils gule. Dette kan han gjøre da han kun har spilt vennskapskamper for Brasil, og ingen obligatoriske kamper.

Klar for Spania I meldingen står det at Costa har skrevet et brev til det brasilianske fotballforbundet hvor han har gjort det klart at han vil stille seg til disposisjon for Spania og landslagssjef Vicente del Bosque fremover.

Han vil dermed kunne få sin første kamp allerede i november om den gamle ringreven synes det 24-åringen har prestert så langt denne sesongen er godt nok.

Og det skal vanskelig gjøres å komme utenom ham.

På de første ti seriekampene har han scoret elleve mål. Han har også to mål i årets Champions League.

Fra gatene til Vicente Calderón 24-åringen, som så mange andre brasilianske gutter, startet sine fotballdager på gatene. Han spilte sammen med storebroren Jair, og var tilfreds med at fotballen bare var lek og moro.

Men onkelen til unggutten hadde andre planer. Han lokket 16 år gamle Costa til et prøvespill i en fjerdedivisjonsklubb i Sao Paolo, og derfra har det gått slag i slag.

Tre år etter at han for første gang spilte organisert klubbfotball, sto han i garderoben til Atletico Madrid - ansikt til ansikt med Forlan og Aguero.

STOLT TRADISJON: Costa følger i fotsporene til en rekke notoriske måljegere i den røde og hvite drakten til Atletico Madrid. Sistemann var Radamel Falcao som gikk til Monaco denne sommeren. Foto: AP Photo/Paul White
STOLT TRADISJON: Costa følger i fotsporene til en rekke notoriske måljegere i den røde og hvite drakten til Atletico Madrid. Sistemann var Radamel Falcao som gikk til Monaco denne sommeren. Foto: AP Photo/Paul White Vis mer

- Da slo det meg virkelig. De var to av verdens beste angrepsspillere - jeg hadde ikke engang spilt skikkelig juniorfotball. Et lite øyeblikk føltes det som om jeg var ute på det åpne havet uten at jeg hadde lært meg å svømme, sa han.

- Jeg hadde tatt livet av ham Costa gjorde seg raskt bemerket i Spania, men ikke nødvendigvis bare med et positivt fortegn. Selv har han samlet imponerende 72 gule og åtte røde kort siden han kom til Europa, og han har fremprovosert langt flere.

Geoffrey Kondogbia har anklaget ham for rasisme, mens Sergio Ramos og Antonio Amaya har spyttet på ham. Sistnevnte ble så provosert av brasilianeren etter at han hadde «takket ham for et mål», at han måtte holdes tilbake.

- Han ropte og takket meg for gaven. Hadde ikke lagkameratene mine holdt meg igjen, hadde jeg tatt livet av ham. Det viser hva slags person han er: han har ikke noe hjerte og ingen skam, sa han ifølge The Guardian.

Men Costa kan også spille fotball.

CUPTRIUMF: Diego Costa og Atletico Madrid slo erkerival Real i den spanske cupfinalen i mai. Costa scoret ett av målene. Foto: REUTERS/Juan Medina
CUPTRIUMF: Diego Costa og Atletico Madrid slo erkerival Real i den spanske cupfinalen i mai. Costa scoret ett av målene. Foto: REUTERS/Juan Medina Vis mer