La Marius få pengene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BAKGRUNNEN FOR KONFLIKTEN som nå tegner seg mellom Marius Bakken og Norges Fri-idrettsforbund (NFIF) er at vår mest lovende langdistanseløper vil stå utenfor landslaget. Det gikk både vinter og vår før NFIF kom til enighet med Geir Moen, John Ertzgaard, Jim Svenøy m.fl.. Bakken nektet å undertegne fordi han mener markedsavtalen ikke var gunstig for hans sportslige satsing. Konflikten var opprivende og vond for begge parter. Framfor alt har den tatt altfor mye tid og hjernekapasitet i en periode hvor det burde vært hundre prosents fokus på det sportslige.

NORSK FRIIDRETT var på billigsalg i fjor høst etter at de største gullprofilene ga seg. DnB fikk rettighetene til en fireårsavtale for en langt lavere sum enn Telenor betalte med Vebjørn Rodal, Trine Hattestad, Hanne Haugland og Steinar Hoen på lønningslista. Marius Bakken er en av Norges absolutt mest hardtsatsende toppidrettsutøvere. Store deler av året trener han i høyden i Kenya. Det betyr at han må organisere og finansiere sin egen karriere.

NÅ VIL OLYMPIATOPPEN gjerne hjelpe Bakken økonomisk, akkurat som de gjør med alle de andre OL-kandidatene. Hele fundamentet for det idrettsunder som Norge har opplevd på 90-tallet, hviler på de ressurser som stilles til rådighet når det gjelder økonomi og kompetanse via Toppidrettssentret. Men hvem som skal nyte godt av tilbudet, er opp til særforbundene som innstiller kandidatene. NFIF mener Bakken ikke har krav på noen støtte fordi han nekter å delta på landslaget. Nå skal den ensomme få svi for sitt svik mot fellesskapet! En slik form for pengeutpressing er sjelden kost i norsk idrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer