Lå med indre blødninger i 25 minutter før legen kom

OL-drømmen knust for Sigrid. - Kunne gått riktig galt.

ØNSKER SEG HJEM TIL JUL: Sigrid Rykhus, som er omskolert fra telemarkskjører til skicrosskjører, er etter forholdene i fin form etter den alvorlige skaden hun pådro seg på trening. - Nå er jeg overført til en annen avdeling og håper å komme hjem til Norge til jul, skriver hun på bloggen sin fra sykesenga. 
Foto: Claes-Tommy Herland, Norges Skiforbund / SCANPIX
ØNSKER SEG HJEM TIL JUL: Sigrid Rykhus, som er omskolert fra telemarkskjører til skicrosskjører, er etter forholdene i fin form etter den alvorlige skaden hun pådro seg på trening. - Nå er jeg overført til en annen avdeling og håper å komme hjem til Norge til jul, skriver hun på bloggen sin fra sykesenga. Foto: Claes-Tommy Herland, Norges Skiforbund / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Skicrosskjører Sigrid Rykhus (25) kan se langt etter OL-deltakelse etter at hun feilberegnet et hopp på trening og skadet seg stygt i landingen. Men det kunne gått mye verre for 25-åringen, som pådro seg både ribbeinsbrudd, sprekk i milten og alvorlige indre blødninger.

Først da hun ankom sykehuset ble det klart at skadene var alvorlige.

- Selve fallet var solid, men det så ikke voldsomt dramatisk ut. Men det ble dramatisk da vi kom på sykehuset i Innichen. Etter ultralydundersøkelse ble hun i fall fart forflyttet til sykehuset i Bruneck cirka fire mil unna, sier landslagssjef Kjetil Søvik til Skiforbundets hjemmeside.

Lå lenge uten hjelpHan er kritisk til arrangørens manglende beredskap etter ulykken, og hevder Rykhus ble liggende skadet i bakken lenge før noen kom henne til unnsetning.

- I 17-18 graders kulde tok det altfor lang tid før hjelpen kom, og dette kunne gått riktig galt. Dette bemerket jeg spesielt under lagledermøtet søndag kveld, sier Søvik.

Til VG sier han at det tok mellom 20-25 minutter før lege var på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer