- La meg være i fred

- Jeg er lettet og lykkelig! Nå håper jeg at ledelsen i travselskapet kan la striden ligge og la meg være i fred, sier kjendiskusk Atle Hamre. I går vant han en knusende seier over Det Norske Travselskap i namsretten.

Hamre er ikke bitter etter personstriden mellom ham og Det Norske Travselskap. Han inviterer nå til forsoningsmøte etter at han i går vant på alle punkter i namsretten.

- Jeg håper virkelig at styreformann Per Tronstad og generalsekretær Knut Erik Johansen kan begrave stridsøksen slik at vi kan komme oss videre. Slik at jeg kan utføre mitt yrke. Og at disse to kan stå for arrangementer av travløp. Så skal jeg gjøre mitt til at sporten får glede og nytte av samarbeidet. Ved å reise rundt og vise fram topphester i løp. Det fortjener sporten, og det fortjener spillerne, sier Hamre.

Siste episode

Såpeoperaen rundt lisensen til den omstride toppkusken fikk sannsynligvis sin siste episode i går ettermiddag. Da dommen om frifinnelse og øyeblikkelig opphevelse av fem års utestengelse kom.

Hamre fikk også tilkjent saksomkostninger på 51000 kroner, som travselskapet har fått to ukers frist til å betale.

- Jeg ser fram til å kjøre løp igjen. Det er dette jeg har viet mitt liv til. Så fort det lar seg gjøre gjennom starterklæring av noen av stallens hester, er jeg tilbake. Allerede om noen dager, fastslår kusken.

- Full seier

- Dette er en full seier. Nå kan Atle Hamre rette ryggen igjen etter et voldsomt og langvarig press fra Det Norske Travselskap, kommenterer advokat Per Danielsen. Hamres advokat er meget tilfreds med gårsdagens dom.

- Motparten har sin fulle rett til å anke til Borgarting Lagmannsrett. Men det blir eventuelt en motbakkesak for dem, sier Danielsen.

Som på ingen måte er ferdig med arbeidet for sin klient.

- Neste skritt er søksmål om erstatning. Inntektstapet han er blitt påført gjennom utestengelsen siden 16. juni skal nå vurderes, sier Danielsen.

SAMARBEIDER GJERNE: En overlykkelig Atle Hamre sammen med sin kone Trude.