Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

La Myggen få drømmejobben

BLACKBURN (Dagbladet): Erik Mykland, Ståle Solbakken og Bent Skammelsrud har minst to ting felles: De drømmer om den sentrale midtbanejobben på Drillos, men vet at Kjetil Rekdal er førstevalget. Men nå er Rekdal ute for minst en måned. Da bør Myggen få sjansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drømmejobben er ledig - og på ubestemt tid. Men definitivt til etter VM-årets første landskamp: Borte mot Frankrike 25. februar.

Ni dager tidligere offentliggjør Drillo troppen - uten Kjetil Rekdals navn. Beinbruddet i leggen vil sannsynligvis holde ham ute i fire-fem uker.

Neppe bekymringsfullt i forhold til VM-sluttspillet, men avgjort et kjedelig usikkerhetsmoment foran prestisjeoppgjøret mot europas beste fotballnasjon.

  •  Fordi Kjetil Rekdal har spilt seg til en posisjon som gjør at han kanskje er det sikreste navnet på Drillos lagoppstilling.
  •  Og fordi ingen av de tre øvrige kandidatene står fram som klare erstattere i øyeblikket. Skader, usikkerhet, reservestatus og et fotballiv langt unna Drillos oppmerksomhet er stikkord som dekker situasjonen for enten Myggen, Skammelsrud eller Solbakken.

Ny hjerne

Drillo må finne en ny hjerne som kan styre et par av de viktigste forutsetningene for landslagets suksess:

Den stramme defensive organiseringen, og tempoet og presisjonen i overgangene.

Dagbladet vurderer situasjonen bak Rekdal slik:

Erik Mykland, Panathinaikos

  •  Drillo har begrenset oversikt over Myggen. De offisielle rapportene er stort sett positive, men Myggen spiller en type fotball som Drillo misliker sterkt, preget av ekstrem ballbesittelse og en stor del mannsmarkering. Myggen må omstille seg kraftig, noe han tidligere har klart godt.
  •  Uforståelig reservestatus. Man kan bare undres hvilke motiver manager Joe Kinnear har. Uansett har Solbakken kun spilt seks A-kamper etter at han forlot Lillestrøm i fjor høst. Vårt største ankepunkt er likevel av positiv karakter: Han er fortsatt et førstevalg - men som indreløper.
  •  Spillertype som er avhengig av trygghet og tillit for å fungere. Et inngrep i tåa og enkelte startvansker med å tilpasse seg Leverkusens spillestil, er forhold som bidrar til det stikk motsatte. Flere enn Dagbladet unner Skammelsrud en real sjanse i Rekdal-rollen, men neppe gunstig tidspunkt nå.

Ståle Solbakken, Wimbledon

Bent Skammelsrud, Bayer Leverkusen

Livsnødvendig

Dagbladet skulle gjerne også sett Ronny Johnsen og Lars Bohinen forsøke seg i Rekdal-rollen. Men for Drillo er det neppe annet enn en perifer tanke. Farta til Ronny betraktes som livsnødvenig i forsvarsfireren, og løpsstyrken til Bohinen gjør ham primært til et alternativ som indreløper.

<B>MYGGSESONGEN ER HER:</B> Med Kjetil Rekdal beinbrudd på Drillos ledig. Dagbladets fotballkommentator mener Myggen bør få sjansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!