La ned forbud mot Ivers-skryt

Steffen Iversen ville ikke bli hyllet etter to nye mål.

Rosenborg - Lyn 2-1.

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Rosenborg nekter å avgi poeng. I kveld tok de sin åttende strake seier i Tippeligaen med 2-1 hjemme mot Lyn – en tangering av trøndernes egen klubbrekord. Dermed har de skaffet seg et forsprang på fem poeng til serietoer Brann, som møter Odd hjemme i Bergen mandag.

Og igjen var det Steffen Iversen som ødela for Mons Ivar Mjelde & co. Sist torsdag scoret Iversen scoret to mål mot Tromsø og reddet seieren fem minutter på overtid.

I kveld vant han kampen for Rosenborg igjen.

Utrolig viktig

Først etter 48 minutter, da han dunket ballen mellom beina på Eddie Gustafsson etter et heldig framspilling med hælen fra Vidar Riseth. Edu bruke bare tre minutter på utlikne, men like etter var det klart for Ivers-show igjen.

Han fikk ballen på 16 meter, bråvendte og hamret ballen i mål via begge stengene. Ikke rart Knut Tørum til stadighet uttaler at han ikke ville byttet Steffen Iversen mot noen spillere i Tippeligaen – for slik Ivers spiller om dagen er han omtrent like viktig for Rosenborg som Eric Cantona var for Manchester United på 90-tallet.

I garderoben etter kampen ga han imidlertid trener Knut Tørum én beskjed:

GULL I SIKTE: Rosenborg jubler etter Steffen Iversens andre scoring på Lerkendal. Foto: Scanpix
GULL I SIKTE: Rosenborg jubler etter Steffen Iversens andre scoring på Lerkendal. Foto: Scanpix Vis mer

- Ikke skryt av meg!

Ulydige Tørum 

Om det var falsk beskjedenhet eller ikke er vanskelig å si - men Tørum var forsåvidt litt ulydig i pressesonen etter kampen - for han hadde vel strengt tatt ikke noe valg.

-  Han er veldig viktig for oss. Steffen er en målscorer som virkelig står fram i boksen. Det er ikke tilfeldig at ballen datt ned akkurat hos ham. Han er først og lukter mål, sier Tørum til Dagbladet.no.

- Det er lenge siden jeg har scoret så mye på rad. Laget fungerer bra, og skaper mye sjanser for meg, sier Iversen til TV 2.

Nå har Rosenborg lagt et enormt press på Brann før Odd-kampen i morgen - og der vil alt annet enn seier være for dårlig for bergenserne.

- Det er klart Brann er blitt satt under press nå, sier Iversen.

Slitne RBK\'ere

La ned forbud mot Ivers-skryt

Men det var et sluttkjørt Rosenborg vi så mot slutten etter å ha spilt tre kamper på ei uke - som har endt med tre seiere og ni poeng.

- Det var veldig slitsomt for guttene i dag, de var slitne både fysisk og mentalt. Det kunne kostet oss poeng, sier Tørum til Dagbladet.no.

På en sleip og vanskelig Lerkendal-matte var det likevel Rosenborg som skapte de fleste og største sjansene før pause.

Nærmest kom Marek Sapara etter et kvarter.

Store sjanser

En Rasmus Daugaard med altfor korte skruknotter mistet både fotfestet og ballen til Øyvind Storflor. Han ventet tålmodig og spilte gjennom Sapara i akkurat rette øyeblikk.

Slovaken kippet ballen elegant over Gustafsson - og ballen traff stanga, spratt på streken før den havnet i armene på en takknemlig Lyn-keeper.

Lyn hadde imidlertid også sine sjanser de første 45 minuttene.

RBK-keeper Lars Hirschfeld dummet seg ut da han skulle bokse ut et Sokolowski-frispark. Ballen havnet hos Edu, som fra nesten død vinkel forsøkte å tre ballen mellom stengene med pannebrasken.

Hirschfeld avverget det første forsøket, men ballen ble liggende død på én meter. Magnus Powell kom halsende - men innbytter Bjørn Tore Kvarme rakk ballen først og forhindret en sikker Lyn-ledelse med en gnistrende takling.

Rosenborg hadde det meste av banespillet, men Lyn var giftige de gangene de vant ballen gunstig og satte fart.

Edu - som ble friskmeldt like før kampstart - var en konstant trussel med sin fart og teknikk, men gikk målløs til pause.

Ivers-show

Tre minutter inn i andre omgang ga Steffen Iversen trønderne ledelsen. En ball ble stusset innover i feltet. Iversen sneik seg inn bak Lyn-forsvaret og pirket ballen mellom beina på Eddie Gustafsson.

Lerkendal eksploderte - men de kom brutalt ned på jorda igjen bare noen minutter senere.

Espen Hoff stormet mot dødlinja og fikk slått inn foran mål. Den gikk forbi alle - men ikke forbi Edu på bakre stolpe. På tilnærmet åpent mål utliknet nigerianeren for Lyn med en enkel bredside. 1-1 - men denne gangen var det Rosenborg som skulle svare omtrent på direkten.

Tre minutter senere fikk en Iversen ballen på 16 meter, snudde seg og klinte til. Markkryperen gikk via begge stolpene før den rullet i mål til 2-1 for Rosenborg. Iversens andre mål for kvelden - og 14. Tippeliga-mål for sesongen.  

- Vi spiller bra i perioder og håndterte Rosenborg OK, men målene de scoret var for lette. Vi har litt for mange midtstoppere ute, og det får vi svi for. Når man møter RBK i den formen de er i for øyeblikket, er man avhengig av at alle er fit og i form, sier Henning Berg.  

Rosenborg var nærmere 3-1 enn Lyn var utlikning i sluttminuttene. Nærmest kom Alexander Tettey da han dundret ballen i tverliggeren. Lyn kastet fram Eddie Gustafsson på dødballene mot slutten, men etter fem tilleggsminutter kunne Rosenborg strekke armene i været i triumf.

<B>GOD:</B> Daniel Braaten spilte nok en god kamp for RBK mot Lyn.