Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

La ned påstand om ett års fengsel

Morgan Andersen tiltalt for dokumentforfalskning og falsk anmeldelse.

(Dagbladet.no): - Morgan Andersen er et kroneksempel på en som endrer sin forklaring etter bevisene i saken, sa aktor Stein Holden i retten i dag.

I sitt avslutningsforedrag i Oslo tingrett i dag tok han for seg hvorfor og hvordan Morgan Andersen skal ha forfalsket kontraktene til fotballtalentet John Obi Mikel.

Holden har lagt ned påstand om ett års fengsel, hvor av seks måneder betinget.

Den tidligere Lyn-lederen Morgan Andersen står tiltalt for å ha forfalsket spillerkontrakten til Mikel og for å ha levert en falsk politianmeldelse av John Shittu, Mikels agent.

Utgangspunktet for saken, ifølge aktor, er at Lyn ikke hadde noe gyldig kontrakt med Mikel da stjernespilleren fylte 18 år.

Det gjorde at de store engelske klubbene som var interessert i spilleren, kunne kjøpe ham uten at Lyn ble sittende igjen med «annet enn smuler».

Det er dette som driver Morgan Andersen til forfalskningen, mener aktor.

Holden brukte god tid på å sette Lyns sportslige administrator Stein Hoffs troverdighet opp mot Andersen. Hoff, skal ifølge Andersen, ha forfalsket kontrakten da Mikel under et lunsjmøte nektet å undertegne avtalen som lå på bordet.

Det tror ikke aktor noe på.

MANGE SPØRSMÅL: Hvorfor inneholder kontrakten blekk fra fire forskjellige penner? Det er et av spørsmålene aktoratet mener Morgan Andersen ikke har noe godt svar på. Foto: Arnt E. Folvik
MANGE SPØRSMÅL: Hvorfor inneholder kontrakten blekk fra fire forskjellige penner? Det er et av spørsmålene aktoratet mener Morgan Andersen ikke har noe godt svar på. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Skulle Mikel signere en kontrakt i Lyns lokaler uten pressen til stede?

Skulle Hoff som alltid «ringte ti ganger for mye, enn en for lite» ikke si ifra til noen andre at Mikel nektet å skrive under.

Og hvorfor ble det overlatt til Hoff å undertegne kontrakt med en slik storspiller? Disse spørsmålene mener Holden avdekker at Andersen versjon av historien ikke kan være sann.

Holden mener i stedet at Andersen forfalsket kontrakten datert 22.april ved å lage to nye sider som ble blandet sammen med kontrakten Mikel undertegnet i september 2004, før han ble myndig.

Aktor trakk også fram flere punkter som han mener Andersen ikke har forklart troverdig om.

Hvorfor inneholder kontrakten blekk fra fire forskjellige penner?

Hvorfor har ikke Andersen forklart seg om en fax han trakk fram i retten, i løpet av de 200 sidene med forklaringene som han avga før rettsaken startet?

Og hvordan overså Andersen at det lå to kontrakter i konvolutten fra Mikel?

image: La ned påstand om ett års fengsel
Aktor Stein Holden og forvarer Cato Schøitz holder sine avslutningsinnlegg i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media