Lå nest sist - vant EM-gull

- Deilig, sier Eirik Verås Larsen.

Eirik Verås Larsen var i en klasse for seg de siste 500 meterne, og tok EM-gull i padling på 1000 meter i Spania lørdag.

Nordmannen har slitt tidligere i mesterskapet, og seieren smakte derfor ekstra godt.

- Det er stund siden jeg har vunnet nå, men jeg har tross alt vunnet noen store løp og vet hvordan det gjøres. Jeg vet at jeg har egenskapen å være best når det gjelder. Det gir en trygghet. Dette var deilig, men det gjelder å ikke bli for blasert. Jeg må ro fortere for å vinne i VM, sier Verås Larsen til NTB.

- Eirik trengte å komme tilbake på seierspallen. Det har gått litt tungt her nede i de innledende heatene og i semifinalen, så dette var akkurat hva vi trengte nå, sier landslagssjef Morten Ivarsen til Dagbladet.no.

Verås Larsen hadde is i magen og lå nest sist etter 250 meter. Men da konkurrentene fikk svi for å ha åpnet hardt, hadde nordmannen masse krefter på lager.

I mål var han 1,163 sekunder foran briten Tim Brabants på andreplass, og 2,563 sekunder foran ungareren Zoltan Benko på tredjeplass.

Benko knuste for øvrig Verås Larsen i det innledende heatet.

- Jeg bestemte meg for å gi alt og heller dø da jeg kom i mål, sier Verås Larsen.

RÅ INNSPURT De siste 500 meterne kunne ingen stå imot Eirik Verås Larsen, som padlet inn til EM-gull på 1000 meter i Spania. Foto: Morten Holm/SCANPIX
RÅ INNSPURT De siste 500 meterne kunne ingen stå imot Eirik Verås Larsen, som padlet inn til EM-gull på 1000 meter i Spania. Foto: Morten Holm/SCANPIX Vis mer

- Eirik kjørte veldig jevnt, mens de andre raste ut i starten. Det var mer det at de andre stoppet på slutten enn at Eirik kom så voldsomt. Det er jevnheten som er hans styrke, forklarer Ivarsen.

Han er likevel imponert over måten Verås Larsen bevarer roen på selv om han blir hengende etter fra start.

- Det ser jo ofte skummelt ut etter 250 meter. Men Eirik har kjørt så mange finaler, og ligget i den posisjonen før og vunnet. Det krever uansett sterk psyke for å gjøre det, han må stole på at det fungerer.

- Han var utrolig fokusert i dag. Det var ikke mye snakk. Da skjønte jeg at han hadde fått teften, sier Ivarsen.

Gullmedaljen var Verås Larsens første store seier siden han ble verdensmester i 2005. I fjorårets EM ble han stående uten medalje.  

Noen overdreven feiring blir det ikke, ettersom Verås Larsen skal padle B-finale i K-1 500 meter i morgen.

- Det blir en liten middag, men ikke noe voldsomme greier. Det er VM om seks uker. Det blir ekstremt viktig i og med at det gjelder som OL-kvalifisering. Så vi får ta det pent, sier Ivarsen.

Lå nest sist - vant EM-gull