Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Island - Norge: 1 dag igjen

Lå og sov da han skulle møte mediene

Tidsforskjellen er en utfordring for LA Galaxy-spiller Ola Kamara. - Klart det ikke er bra, sier trener Lagerbäck.

PÅ PLASS PÅ ISLAND: Ola Kamara scoret tre mål i privatlandskampen mot Australia i mars. I morges ankom han Reykjavik. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅ PLASS PÅ ISLAND: Ola Kamara scoret tre mål i privatlandskampen mot Australia i mars. I morges ankom han Reykjavik. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
  • Island - Norge, lørdag kl. 22 på TV 2

REYKJAVIK (Dagbladet): Ola Kamara (28) sluttet seg fredag til fotballandslaget som møter Island lørdag kveld.

Los Angeles Galaxy-spilleren landet i Reykjavík tidlig fredag morgen. Etterpå gikk han rett og la seg på hotellet. Sammen med flere andre landslagsspillere skulle Kamara møte norske medier på Grand Hótel Reykjavík i ettermiddag. I stedet lå han og sov.

Hendelsen illustrerer utfordringen til USA-spillerne når de slutter seg til landslaget. Dette var også noe trener Lars Lagerbäck kom inn på under en pressekonferanse i dag.

PRESSEKONFERANSE: Lars Lagerbäck snakket om utfordringene til Ola Kamara på dagens pressekonferanse på Island. Til høyre: Landslagets mediesjef, Svein Graff. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PRESSEKONFERANSE: Lars Lagerbäck snakket om utfordringene til Ola Kamara på dagens pressekonferanse på Island. Til høyre: Landslagets mediesjef, Svein Graff. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Tidsforskjellen mellom Los Angeles og sentral-Europa er ni timer. Tidsforskjellen mellom Los Angeles og Reykjavík er sju timer, noe som fører til krøll på døgnrytmen.

Ikke bra

- Du kommer inn med et vanskeligere utgangspunkt. Det er sju timers tidsforskjell fra vestkysten. Klart det ikke er bra, sier Lagerbäck.

- Hvis vi hadde hatt kvalikkamp nå, og ytterligere en kamp om to dager, så kommer USA-spillerne inn med en stor ulempe. Du må virkelig vurdere hvor viktig han er for laget.

Ola Kamara har spilt i USA siden 2016. Angriperen gikk fra Austria Wien til Columbus Crew. Tidligere i år meldte han overgang til LA Galaxy, der han nå er lagkamerat med Zlatan Ibrahimovic.

Torsdag kveld spilte LA Galaxy hjemmekamp mot FC Dallas. Det ble tap 2-3. Etterpå gikk Kamara rett på flyet, og i morges landet han i Reykjavík før lørdagens privatlandskamp.

- Sist han var med, virket han ikke så veldig berørt. Han er en positiv fyr. Han ser løsninger i stedet for problemer. Men det er langt ifra en ideell oppladning, påpeker Lagerbäck.

- Anbefaler du USA-spillerne å komme tilbake til Europa?

- Det er opp til dem å bedømme hva som er viktigst. Drar de til USA, kan det være en ulempe med tanke på landslaget. Men de må finne ut av det selv.

Målfarlig

Kamara har vist seg som en målfarlig spiller i USA. I tillegg scoret han tre mål da Norge slo Australia 4–1 i slutten av mars.

Også disse spillerne befinner seg i USA: Jørgen Skjelvik (LA Galaxy), Adama Diomandé (Los Angeles FC), Jo Inge Berget (New York City) og Magnus Wolff Eikrem (Seattle Sounders).

LA Galaxy har hatt en skuffende sesong så langt. 15. plass på tabellen - av 23 lag - er langt under det fansen håpet med duoen Ola Kamara og Zlatan Ibrahimovic på topp. Begge har scoret fem mål hver.

Nå melder Kamara seg til tjeneste for Norge. Bare han får sovet ut …

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media