La opp da han ble vraket fra Champions League

Sir Alex ofret Neville for å få med Lindegaard.

HAR FÅTT MED SEG DET MESTE: Gary Neville (t.h.) løfter Premier League-trofeet sammen med Ryan Giggs våren 2007. Neville la opp i går, ifølge Daily Telegraph da han ble vraket fra Champions League-troppen. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
HAR FÅTT MED SEG DET MESTE: Gary Neville (t.h.) løfter Premier League-trofeet sammen med Ryan Giggs våren 2007. Neville la opp i går, ifølge Daily Telegraph da han ble vraket fra Champions League-troppen. Foto: Phil Noble, Reuters/ScanpixVis mer

(Dagbladet): I går la Gary Neville plutselig opp, midt i sesongen, etter 602 kamper for Manchester United.

Det ville ikke vært overraskende om 35-åringen hadde lagt opp etter sesongen, siden han i praksis har endt opp som fjerdevalg på høyrebacken til Manchester United.

Men ifølge Daily Telegraph tok Neville beslutningen da han fikk vite at Alex Ferguson vraket ham fra troppen til Champions League-sluttspillet som ble offentliggjort i dag.

Ferguson trengte å rydde plass i troppen til tidligere AaFK-keeper Anders Lindegaard.

- Selvsagt er jeg skuffet over at spillerkarrieren min er over, men den dagen kommer for oss alle. Det handler om å vite når den dagen er her, og for meg er det nå, sa Neville i går.

Også norske Joshua King er kommet inn i Champions League-troppen til United. King er imidlertid på den såkalte B-lista, som kan bestå av et ubegrenset antall spillere født etter 1. januar 1989, og som har vært minst to år i klubben.

Wenger-skryt Neville har vært i Manchester United i over 20 år, og var en del av den gylne generasjonen unggutter som kom opp på a-laget fra ungdomsavdelingen på 90-tallet.

Seinere ble Gary Neville lagkaptein, og har både vært kontinuitetsbærer i klubben og en frontkriger i mange store slag mot Uniteds sterkeste rivaler. Når karrieren er over, får han likevel skryt fra en av de mest utpregede rivalene, Arsenal-manager Arsene Wenger.

- En stor karriere og en fantastisk prestasjon, det er hva han har gjort. Jeg har stor respekt for det han har oppnådd, for han var slett ikke av de mest talentfulle spillerne i ligaen, men han har prestert stabilt, sier frranskmannen til Arsenals hjemmeside.

- Karrieren hans er basert på intelligens og motivasjon. Han er et eksempel for spillere som kanskje ikke er så begavet som Giggs eller Beckham, men fortsatt kan få en fantastisk karriere fordi de er intelligente og høyt motiverte. De fortjener masse ros, sier Wenger.

Kompis-skryt Skrytet kommer selvsagt også fra egne rekker. Tidligere lagkompis David Beckham bruker store ord for å skryte av Neville.

- Ikke bare er Gary en flott person, han er også en av de beste forsvarerne fotballen har sett. Det var en ære å spille for ham i United og for England. Han fortjener all skryt og annerkjennelse han får, skriver Beckham på Facebook-siden sin ifølge Manchester Uniteds nettsted.

Klubbens hjemmeside viderebringer også ros fra Rio Ferdinand, som selvsagt har skrevet også om Neville i noen av sine utallige Twitter-oppdateringer.

- Gary er den beste høyrebacken i Premier League-historien. Han blir et tap for troppen vår. Han er lojal, morsom, dedikert og talentfull - en ekte United-legende, skryter Rio.

Gary overtar for Gray? Ifølge Daily Telegraph skal Gary Neville toppe ønskelista til Sky når de nå skal finne en erstatter for Andy Gray, som ble sparket sist uke.

Neville har tidligere hatt oppdrag for Uniteds egen TV-kanal MUTV, samt jobbet for ITV under VM i 2002.

En trenerjobb er en annen mulig karrierevei for Gary Neville.