Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

La opp da han fant Alexander Dale Oen død

Men i helgen gjorde Sverre Næss comeback.

GJORDE COMEBACK: Sverre Næss, til høyre på bildet, gjorde comeback som svømmer etter to års pause. På bildet er Næss sammen med Lavrans Solli i forkant av ungdoms-OL i 2010. Foto: Erlend Aas / Scanpix
GJORDE COMEBACK: Sverre Næss, til høyre på bildet, gjorde comeback som svømmer etter to års pause. På bildet er Næss sammen med Lavrans Solli i forkant av ungdoms-OL i 2010. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svømmeren Sverre Næss delte rom med Alexander Dale Oen under den fatale treningsleiren i Flagstaff i USA i 2012, da Dale Oen døde av hjertestans.

Sammen med Sindri T. Jakobsson fant Næss Dale Oen død i dusjen, en opplevelse som naturlig nok har satt sitt preg på den gamle romkameraten.

Derfor valgte også Næss å legge opp svømmingen i etterkant av Dale Oens dødsfall.

Men i helgen gjorde Næss comeback under Skagerrak Swim i Kristiansand, skriver Bergensavisen.

- Det var utrolig artig å være tilbake. Jeg har trent hardt i vinter, men har ikke konkurrert skikkelig siden mai 2012. Jeg har virkelig funnet motivasjonen igjen, sier Næss til BA.

Knappe to år etter Dale Oens tragiske dødsfall har Næss bestemt seg for å satse på svømmingen igjen. Helgens tid på 100 meter bryst var bare ett sekund bak landslagskravet.

Det gir Næss bøtter av motivasjon for å fortsette å trene knallhardt.

- Jeg vil trene for å bli skikkelig god igjen. Det er vanskelig med konkrete mål akkurat nå, men kanskje jeg kan klare å være med i EM allerede til sommeren, sier Næss til Bergensavisen.

Hele Norges coronakart