Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

La opp etter sin femte kongepokal

- Herlig å gi seg på topp, sier Karoline Borgersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karoline Borgersen (30) vant sin femte kongepokal etter at hun vant NM i tennis i Heming denne helga. Nå legger hun racketen på hylla.

Karoline Borgersen gjorde rent bord under NM i tennis. Med seier i single, double og mixed kunne hun innkassere sin femte kongepokal. Nå legger hun opp.

– Jeg har jo tenkt på det en stund, og tok avgjørelsen for noen dager siden. Det har ikke vært lett, men jeg må innrømme at det er en herlig følelse å gi seg mens man er på topp, sier den nybakte norgesmesteren.

I finalen møtte Borgersen en kommende norsk tennisyndling, 17 år gamle Karoline Steiro. Det ble en spennende og jevn kamp der Borgersen trakk det lengste strået og vant med settsifrene 6-4, 7-6.

– Finalekampene ble litt for spennende for min del. Jeg ledet bra i begynnelsen og gjorde den feilen at jeg spilte som om jeg allerede hadde vunnet. Dermed mistet jeg fokus og Karoline (Steiro) kom for fullt inn i kampen. På 5-5 i andre sett var jeg så nervøs som jeg aldri har vært før. Jeg ville virkelig vinne denne kampen. Jeg ville slutte med flagget til topps, sa en tydelig fornøyd Borgersen etter seieren i singlekampen.

I doubleklassen vant hun sammen med Anette Aksdal, mens i mixedklassen spilte hun med Alexander Høyem.

I herreklassen var verken Jan Frode Andersen, Stian Boretti eller Erling Tveit med. Dermed ble det et svært så åpent mesterskap. Fredrik Sletting Johnsen slo useedete Narsico Harald Rygh i finalen med settsifrene 6-4, 1-6, 6-3.

– Seieren var deilig. Å få kongepokal betyr mye, sier Sletting-Johnsen til tennisen.no.

LEGGER OPP: Norges beste kvinnelige tennisspiller gir seg på topp. Søndag vant hun sin femte kongepokal. Foto: Robert S. Eik/Dagbladet
LEGGER OPP: Norges beste kvinnelige tennisspiller gir seg på topp. Søndag vant hun sin femte kongepokal. Foto: Robert S. Eik/Dagbladet Vis mer

(ANB)