LANG KARRIERE: Christian Svanquist har padlet i en årrekke, men nå er det slutt. Her fra VM i 2006. Foto: NTB Scanpix 
LANG KARRIERE: Christian Svanquist har padlet i en årrekke, men nå er det slutt. Her fra VM i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

La opp i mai, så kom sjokkbeskjeden: 
-Ville slått ham i ansiktet

Den svenske padleren Christian Svanqvist  ble et offer for dopingsjokket som slo ned i forrige uke. 

(Dagbladet): Han har deltatt i åtte VM og EM. Men padleren har aldri opplevd et OL.

Heller ikke denne gangen skulle han få drømmen oppfylt. I OL-kvalifiseringen i fjor var Christian Svanquist og makkeren Erik Sandbacka to plasser unna å kvalifisere seg.

Rett etter rykket de opp til førsteplass på «ventelista».

Derfor holdt også Svanquist padlerkarrieren i gang fram til i mai i år. I tilfelle noe skulle skje. Da innså han at OL-drømmen nok en gang brast.

- Jeg har viet hele mitt liv til det her.Lagt alt annet til side og kjempet hver dag. Så valgte jeg å avslutte karrieren fordi jeg trodde jeg ikke hadde kvalifisert meg. Jeg skjønner ikke hvordan han kan leve med seg selv, sier padleren til NRK.

Nytt sjokk

Etter han la opp, skulle en overraskelse dette ned i svenskens postkasse.

Den knusennde McLaren-rapporten, som er utarbeidet av WADAs uavhengige granskingskommisjon, avslørte at russiske utøvere har deltatt i et statlig dopingprogram siden 2011.

Ei uke seinere bestemte IOC at de ulike særforbundene skulle avgjøres Russlands OL-skjebne, men la også til at ingen tidligere russiske dopere var velkommen i OL.

Det internasjonale padleforbundet (ICF) hadde dermed ikke noe valg. Alexander Djatsjenko er tidligere dopingtatt, og den russiske duoen med Djatsjenko i spissen mistet dermed plassen.

Plutselig var Sverige kvalifisert til OL likevel.

Men for Svanquist var det for seint.

Satset på andre

Han la opp for halvannen måned siden, og nå har ledelsen i det svenske padleforbundet bestemt seg for at plassen gis til Sandbacka og hans nye makker Joel Elenius.

Dermed sitter Svanqvist igjen med skjegget i postkassa og et sinne til den russiske konkurrenten som ødela OL-drømmen:

– Det er Russlands idrettsforbund og Alexander Djatsjenko som har stjålet dette fra meg. Jeg kommer aldri til å treffe ham igjen, men hadde jeg gjort det, så ville jeg bare slått ham i ansiktet, sier svensken til NRK.