LA OPP: Vontae Davis har fått seg noen trøkker på banen. Midt under en NFL-kamp bestemte han seg for å legge opp. Foto: Brett Carlsen/Getty Images/AFP
LA OPP: Vontae Davis har fått seg noen trøkker på banen. Midt under en NFL-kamp bestemte han seg for å legge opp. Foto: Brett Carlsen/Getty Images/AFPVis mer

NFL-spiller la opp midt i kampen

La opp midt i kampen: - Respektløst

Nå forteller NFL-stjerna om det absurde valget.

Noen ganger kan man få en følelse akkurat der og da, som det er vanskelig å gjøre noe med. Det var det som skjedde NFL-stjerna Vontae Davis denne helga (30).

Det forklarer de litt spesielle scenene som utspilte seg under oppgjøret mellom Buffalo Bills og Los Angeles Chargers. Midt under kampen skal Davis nemlig ha bestemt seg for at nok er nok.

Der og da kastet han rett og slett inn håndkleet. Davis ruslet i garderoben, og ifølge ESPN skiftet han til vanlige klær og forlot stadion før kampen var ferdigspilt.

- Han trakk seg. Han sa bare at han er ferdig, sier trener Sean McDermott til Huffington Post.

Ferdig

Etter kampen kom Davis med en lengre forklaring på sosiale medier.

- Det var ikke sånn jeg så for meg å legge opp, skriver amerikaneren.

Davis forklarer at han etter ti NFL-sesonger virkelig kjenner det på kroppen. Han har vært gjennom utallige operasjoner og rehabiliteringer.

- Det slo meg bare helt plutselig: Jeg bør ikke være der ute lenger, sier han.

Videre utdyper 30-åringen at han ikke på noen måte mente å være respektløs overfor trenere og lagkamerater. Han forteller at det ikke føltes riktig, og at han ikke følte seg som seg selv der ute på banen.

Bills lå under 6-28 på dette tidspunktet.

Hodeskader

Bills tapte for øvrig kampen 31-20. Buffalo-laget har hatt en veldig trå sesong så langt, og New York Times beskriver dem blant annet som «skikkelig dårlige».

Lagkameraten Lorenzo Alexander uttrykte stor frustrasjon rett etter kampen.

- Jeg har aldri sett noe lignende, på noe nivå. Det er totalt respektløst, sier Alexander til New York Times.

Senere kom altså Davis med beskjeden om at han nå må sette helsa først. Han har blant annet slitt med en lyskeskade, brukket håndleddet og slitt med flere kneskader. I tillegg har han pådratt seg minst tre hjernerystelser i karrieren, skriver avisa.

De siste årene har det vært stort fokus på sammenhengen mellom slag mot hodet og CTE, kronisk traumatisk encefalopati. Det er en degenerativ hjernesykdom som utvikles som følge av hjernerystelser og andre gjentatte hodeskader.

I fjor ble det publisert en studie som så på hjernen til 202 avdøde tidligere spillere i amerikansk fotball.

Sykdommen ble funnet hos 87 prosent av dem - og hos 110 av de 111 deltakerne som tidligere hadde spilt i National Football League (NFL). Det utgjør 99 prosent.