La opp på direkten etter EM-skuffelse:
– Det er litt rart å si det

Bjørnar Ustad Kristensen (34) bommet på finaleplass.

Ferdig:  Bjørnar Ustad Kristensen.  Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
Ferdig:  Bjørnar Ustad Kristensen.  Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verken Tom Erling Kårbø eller Bjørnar Ustad Kristensen klarte å ta seg videre til finalen på 3000 meter hinder under EM i friidrett.Sistnevnte la opp på direkten etter skuffelsen.

Kårbø var første nordmann ut og kom i mål på en tiendeplass i sitt heat. 27-åringen løp inn til 8.42,72 og hadde et lite håp om å gå videre, men tidene i de andre heatene ble for raske.

– Jeg hadde bestemt meg for å ligge langt fremme og brukte kanskje litt for mye krefter. Det er litt urutinert av meg. Det var slik situasjonen ble, sier en skuffet Kårbø til NRK.

I det andre heatet løp Bjørnar Ustad Kristensen inn til en niendeplass med tiden 8.54,79. Dermed gikk ingen av de to norske videre. 34-åringen er Norges nest beste hinderløper gjennom tidene, men etter onsdagens EM-løp i Amsterdam er det slutt.

– Det er litt rart å si det, men dette var mitt siste løp. Det har vært mange kjekke år, men nå kjenner jeg at det er tungt, sier Kristensen, som tok avgjørelsen om å legge opp rett etter målgang i dagens løp, ifølge NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer