La oss slippe mer nå, gutter!

Manchester United var fire opp til pause - det var ikke overraskende. Det sjokkerende var at forrige sesongs beste angriper i Mesterligaen, Ruud van Nistelrooy, ikke var på scoringslista.

LONDON (Dagbladet): Og ikke havnet han der heller av åpenbare offsidegrunner de gangene han fikk ballen i posisjon. Litt for ivrig de gangene muligheten bød, manglet han en halvmeter her og der. Men Djemba-Djemba satt i hvert fall et punktum til 5- 0 da han kom inn og scoret sitt første mål for United.

I en andreomgang som ikke handlet om stort mer enn å bli ferdig med kvelden.

- Før pause var vi aldeles strålende, sier Sir Alex Ferguson. - Bevegelsene var gode og pasningene så presise som de bør være i Europa. Men andreomgangen ble middels og derfor var det godt å få et mål.

- Det ga i hvert fall publikum, og de må vi alltid huske på så lenge det kommer nærmere 70000 av dem hver gang, en bra avslutning på en fornuftig fotballkveld.

Må tette igjen bak

Før kampen snakket Alex Ferguson om hva som skal til for å vinne denne sesongens utgave av Champions League. Talen handlet om det United ikke fikk til i forrige forsøk - tett forsvarspill. Men etter tolv minutter på Old Trafford så det ut som om ingen hadde hørt et eneste ord.

Fordi United ga bort ballen i de farligste posisjoner.

Men godt angrepsspill og drepende effektivitet feier ofte feilene bak under matta. Og i løpet av halvannet minutt - da Mikael Silvestre og Qiunton Fortune hadde scoret de to første - var det ingen som lenger så den veien. Og så klemte Ole Gunnar Solskjær inn sitt 19. mesterligamål før Nicky Butt scoret for første gang på 18 måneder.

Dermed var det 4- 0 og 50 minutter igjen på klokka.

Der og da takket Ole Gunnar Solskjær for seg. En ny smell i det vonde kneet og signalet til United-benken var ikke til å misforstå. - Få meg vekk herfra - vi tar jo ingen sjanser når vi leder med ei mil.

Og så kom den tidligere Sunderland-unggutten David Bellion inn. Fram til denne kvelden hadde han bare ti United-minutter i skoa.

Det er mange måter å gjøre folk varme i trøya på. Men den muligheten Alex Ferguson hadde i går kveld er ganske sjelden. Men han tenkte vel som så - vi er fire opp og styrer alt. La oss se hva David Bellion kan gjøre i løpet av en omgang.

Byttet var like bra for Bellion som det var synd for Solskjær. Fram til den siste av mange smeller i det plagsomme kneet jobbet han nemlig godt og bevisst sammen med Ruud van Nistelrooy. Bevegelsene var gjennomtenkte og samkjørte og de rev det greske forsvaret i filler.

Ole Gunnar Solskjærs scoring kom derfor som et skoleeksempel på smart spissvirksomhet mellom to meget godt justerte angripere.

Fortjent bonus

Da bevegelsen startet var Solskjær på vei utover og Ruud van Nistelrooy på vei inn sentralt. Et sted i løpene byttet begge automatisk retning. Og slik ble den norske landslagspissen kvitt sin greske følgesvenn.

Dønn aleine i det området mål scores fra kunne han møte Ryan Giggs strøkne cross fra venstre.

Ok, så hadde ikke keeperen mye til armer da han prøvde å redde Solskjærs skudd. Akkurat som det spiller noen rolle. For det var angrepet som angrep - i stor fart og med en klar filosofi - som var det fine ved scoringen.

At ballen til slutt trillet over streken ble bare en fortjent bonus.

Uten midtbanekongene

Roy Keane satt på tribunen i går. Paul Scholes har allerede sittet der et par uker. Og uten både Djemba-Djemba, Kleberson og Ronaldo fra start - folk som fortsatt trenger tid på å bli det Ferguson forventer av dem - forteller det alt om bredden.

En midtbanefirer med Solskjær, Butt, Phil Neville og Fortune fra start er jo det man egentlig forbinder med en hviledag i ligacupen.

SAMARBEID: Ole Gunnar Solskjær jobbet godt og bevisst sammen med Ruud van Nistelrooy. Bevegelsene var gjennomtenkte og samkjørte og rev Panathinaikos-forsvaret i filler. <!--FOTO-->