- La oss slippe Norge i kvart'n

BRUGGE (Dagbladet): Tsjekkia- Frankrike 1- 2. Her sikrer en iskald Youri Djorkaeff fransk avensement i EM. Mulighetene er store for at de møter Norge i kvartfinalen om ei uke. Det misliker flere av de franske storstjernene.

Midtstopper Marcel Desailly er lagkamerat med Tore André Flo i Chelsea.

- Ja, jeg vet jeg kan møte Tore André. Men la oss for all del slippe å møte Norge i kvartfinalen. De har et sterkt lag, sier Desailly til Dagbladet.

- Vil ha Spania

Arsenals blonde franske midtbanekjempe, Emmanuel Petit, er enig med sin lagkamerat.

- Norge eller Spania, tja? Da tror jeg jeg foretrekker Spania.

- Hvorfor det?

- Fordi, vel, jeg foretrekker bare dem, sier han på sedvanlig slentrende fransk.

John Arne Riises lagkamerat i Monaco, David Trezeguet, synes Norge likner på Tsjekkia.

- De spiller med ekstremt høye spisser på topp, og slår mye langt. Det vil bli en tøff kamp hvis vi møter dem, sier Trezeguet til Dagbladet.

Sliten mester

Den franske ballmesteren Zinedine Zidane forteller at han blir uvanlig sliten av å spille mot lag som spiller som Tsjekkia.

- Dette var en kamp der jeg virkelig slet rent fysisk. Det er vanskelig og tøft å spille spiss slik jeg ønsker mot et så tøft lag, sier Zidane.

Han ønsker ikke å si noe om hvem han ønsker seg i kvartfinalen. Matchvinner Youri Djorkaeff tar tilsynelatende lett på det uansett.

- Om det blir Norge eller Spania betyr ingenting for meg, sier Djorkaeff med et smil til Dagbladet.

  • Arsenals Thierry Henry ble for andre kamp på rad kåret til UEFAs «man of the match». Premien ble overakt ham av den norske pressesjefen, Kjell Borgersen.
AVGJØRELSEN: Youri Djorkaeff er iskald og skyter Frankrike videre i EM. Mulighetene for å møte Norge i kvartfinalen begynner å bli store.